CHP’li Erbay: Darp edilen avukat meslektaşımızın serbest kalması yetmez

Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından İstanbul’da darp edilen Avukat Sertuğ Sürenoğlu’nun ev hapsinin son bulmasıyla ilgili açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, “Sokak ortasında linç edilen bir avukatın haksız yere aylarca ev hapsinde tutulması asla kabul edilemez bir durumdur. Bu konuyla ilgili mücadelemiz sonucunda avukat arkadaşımızın ev hapsi kaldırılmıştır.

Vekil Haberleri 24.05.2019, 15:36
CHP’li Erbay: Darp edilen avukat meslektaşımızın serbest kalması yetmez

Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından İstanbul’da darp edilen Avukat Sertuğ Sürenoğlu’nun ev hapsinin son bulmasıyla ilgili açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, “Sokak ortasında linç edilen bir avukatın haksız yere aylarca ev hapsinde tutulması asla kabul edilemez bir durumdur. Bu konuyla ilgili mücadelemiz sonucunda avukat arkadaşımızın ev hapsi kaldırılmıştır. Şimdi bu olayın sorumlularının hukuk önünde hesap verme zamanıdır. Bu konunun peşini bırakmayacağız.” dedi.

İstanbul’da Muğla Barosu’na kayıtlı Avukat Sertuğ Sürenoğlu, bir düğün için alınan aşırı önlemlere karşı "Bir düğün için bu olur mu" diyerek tepki göstermesi üzerine, Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından yol ortasında adeta linç edilmiştir.” diyen CHP’li Erbay, bu olayın sorumlularının yargı önünde hesap vermeleri için bu olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

Avukat Sertuğ Sürenoğlu’nun yapılan itirazlar sonrasında ev hapsinin kaldırılmasıyla ilgili konuşan Erbay şunları söyledi: “İstanbul’un orta yerinde bir avukat adeta linç edilmiştir. Ters kelepçe takılarak gözaltına alınan meslektaşımız Çırağan Sarayı’nda1.5 saat darp edilmiş, zorla tutanak imzalatılarak karakola götürülmüş ve işkence burada da devam etmiştir.Ardından da avukat arkadaşımıza hukuksuz bir şekilde ev hapsi verilmiştir. O dönemden bugüne kadar bu olayı çok yakından takip ettik. Avukat arkadaşımızı İstanbul’da evinde ziyaret ederek bilgi aldık, TBMM Genel Kurul’unda ve her platformda bu işkence olayını gündeme getirdik. Hem bizim hem de Barolarımızın çabaları sonucunda meslektaşımızın ev hapsi kaldırılmıştır. Ancak bu yeterli değildir. Şimdi bu olayın sorumluların hukuk önünde hesap vermeleri için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Sorumlular adalet önünde hesap verecektir. Hukuk herkes için geçerlidir. Birilerinin dokunu

Yorumlar (0)