CHP’Lİ ERBAY: CESARETİ MEVCUT İKTİDARDAN ALIYORLAR!..

Muğla, Seydikemerli İmama Tepkili! Muğla'nın Seydikemer ilçesinde imamlık yapan Haşim Öztürk'ün sosyal medya hesabından yaptığı skandal paylaşımında, "Şeytana sormuşlar, Türkiye'ye niye uğramıyorsun? En son uğradığımda CHP'liler ezana yuh çekip, ıslık çalıyorlardı. CHP varken benim Türkiye'ye uğramama gerek yok demiş." ifadeleri Muğla il genelinde büyük tepki çekti.

Vekil Haberleri 21.09.2019, 16:31
CHP’Lİ ERBAY: CESARETİ MEVCUT İKTİDARDAN ALIYORLAR!..

İmam Öztürk’ün iktidar tarafından korunacağını bilme rahatlığıyla bu hadsiz paylaşımı yaptığına dikkat çeken  CHP Muğla Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu üyesi Avukat Burak Erbay kamuya yaptığı açıklamada, “Barışı, kardeşliği öğütleyen İslam dininin gereklerinin yerine getirilmesi ve topluma örnek olması gereken bir din görevlisinin toplumu ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı bir söylemle devlet kuran Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik sözleri asla kabul edilemez. Bu paylaşım iktidarın milletimizi ayrıştıran ve kutuplaştıran dilinin bir yansımasıdır. Cumhuriyetimizin tarihinde önemli yer tutan günlerde camilerde okunan hutbelerde Büyük Önder Atatürk’ün adı anılmazken şimdi de Atatürk’ün kurduğu parti bir imam tarafından hedef alınmıştır. Atatürk’ün kurduğu Diyanet İşleri Başkanlığı adeta bir partinin politikaları doğrultusunda hareket etmektedir. Kutsal dinimizin siyasete alet edilmesi ve siyasi kaygılarla toplumu ötekileştirme, ayrıştırma amacıyla kullanılması asla kabul edilebilecek bir durum değildir.

                 Açıklamasında bir kamu görevlisinin böyle bir paylaşım yapma cesaretini göstermesinin, iktidar tarafından korunacağını bilmesi olduğuna dikkat çeken CHP’li Erbay, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişiminin failleri hakkında henüz dava bile açılmadığı bir ortamda CHP’ye yönelik her türlü saldırı cezasız kalmaktadır. Bu imamın bu kadar rahat bir şekilde bu hadsiz paylaşımları yapabilmesinin nedeni de budur. Suçlular bırakın cezalandırılmayı tam aksine ödüllendirilmekte, elleri öpülmektedir.
                Dinimizi siyasete alet edenler toplumu bölmenin yanı sıra dinimize de zarar vermektedir. Dinimizin barış ve kardeşlik çağrıları bu tür insanlar eliyle zedelenmektedir. Dini siyasallaştırmak devlete ve devlet kurumlarına siyaseti sokmak bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür. Kutsal dinimiz siyasi amaçlar için kullanılmamalıdır. Bu imam hakkında nasıl bir adli ve idari sürecin yaşanacağını takipçisi olacağız. Bu imam hakkında gerekli işlemler yapılacak mı yoksa daha olduğu gibi mükafat mı verilecek göreceğiz.” dedi.

Yorumlar (0)