banner754

CHP’li Erbay bölgede yaşayan yurttaşlar adına Muğla’daki şirketlere seslendi

Muğla'nın Menteşe ilçesi Bayır Mahallesi ile Yatağan ilçesi Deştin Mahalleleri arasında kurulması planlanan çimento fabrikası inşaatına karşı tepkiler devam ediyor. Yaklaşık iki aydır yöre halkı çadırlarda çimento fabrikasına karşı nöbet tutuyor. Yurttaşların çevre nöbetine CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay da destek verdi. 

Vekil Haberleri 09.05.2022, 20:35
CHP’li Erbay bölgede yaşayan yurttaşlar adına Muğla’daki şirketlere seslendi



Bölgede bulunan firmalara da bir çağrıda bulunan Erbay, “Bölge halkı adına doğamızı, su kaynaklarımızı yok edecek ölüm projesi olan çimwnto fabrikasıyla işbirliği yapmayın.” dedi. 

CHP’li Erbay, Bayır ve Deştin mahalleri arasında kurulmak istenen çimento fabrikasına karşı yaklaşık iki aydır çadır nöbeti tutan yöre halkını ziyaret etti. Ziyareti sırasında bölgedeki beton kamyonlarını gören Erbay, şirket yetkilileri ile görüşerek yöre halkının, mahkeme sürecinin devam ettiğini ve hukuki süreç sonuçlanana kadar çalışma yapılmaması talebini iletti. Erbay’ın görüşmeleri ve yöre halkının girişimi sonucunda kamyonlar geri çekildi.
Bölgede kurulmak istenen çimento fabrikasıyla ilgili olarak yargı sürecinin devam ettiğini hatırlatan CHP’li Erbay, “Yargı süreci tamamlanana kadar burada çalışma yapılması doğru değildir. Bu nedenle çalışmalara ara verilmeli ve yargı kararı beklenmelidir.” dedi. 
Yöre halkı adına çağrıda bulunan CHP’li vekil Erbay, “İki aydır Bayır ve Deştin köylüsü ile yöre halkı burada çadırlarda nöbet tutuyor. Burada yapılmak istenen çimento fabrikası doğamıza ve su kaynaklarımıza geri dönüşü olmayan zararlar verecektir. Hukuki süreç sonlanana kadar, mahkeme bilirkişi raporları alınana kadar burada herhangi bir çalışma yapılmaması gerekiyor. Bu alanda yapılacak çalışmalar telafisi mümkün olmayan zararların doğmasına neden olacaktır. Bu zararların ortaya çıkmaması için burada çalışma yapılmamasını bölge halkı adına talep ediyoruz.” şeklinde konuştu. 
Çimento fabrikasının kurulması planlanan bölgede iki tane baraj olduğunu ve bu barajlardan bölgedeki tarım arazilerinin sulandığını ifade eden Erbay, şunları söyledi; “O barajlardan gelen suyla bölgedeki tarım arazileri sulanmaktadır. Bu fabrikadan çıkacak kimyasal maddeler barajlara dolayısıyla bölgedeki tarım arazilerini sulayan sulara karışacak. Ayrıca insanlar etkilenecek. Bu bölgede zeytincilik, fıstık çamı ve arıcılığın yanı sıra büyük ve küçükbaş hayvancılık yapılmaktadır. Bu fabrika bölgedeki her şeye zarar verecektir.” 
Bölge halkıyla birlikte bir çağrı yapan Erbay, “Doğamızı, havamızı, su kaynaklarımızı kirletecek bu çimento fabrikasına karşı bölgemizdeki firmalarımıza bir çağrı yapıyoruz. Bu şirketle işbirliği yapmayın.” dedi. 
 

Yorumlar (0)