CHP'li Erbay: Atamızın mirasına sonuna kadar sahip çıkacağız

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 80. yılı nedeniyle bir açıklamada bulunan CHP’li Erbay, “Dört bir yanı işgal altında olan, yokluk ve yoksulluk içinde bir ülkeyi emperyalizme karşı verdiği büyük bir mücadele ile yoktan var ederek Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurlayışımızın 80. yılında minnet, şükran ve özlemle bir kez daha anıyoruz.” dedi.

Vekil Haberleri 09.11.2018, 16:56 09.11.2018, 16:56
CHP'li Erbay: Atamızın mirasına sonuna kadar sahip çıkacağız

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dehası, azmi, mücadelesi ile yüzyıl sonrasına bile ışık tutan bir lider olduğunu belirten CHP Muğla Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, “Atatürk, fikirleri, ileri görüşlülüğü ve bağımsızlığa olan tutkusu dünyanın ezilen halklarına emperyalizm karşısında umut olan büyük bir önder, büyük bir devlet adamı ve askeri bir dehadır.” ifadelerini kullandı.

“Atatürk, iki büyük eserimden biri dediği, hukukun egemen olduğu, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetini kurarak bizlere miras bırakmıştır.” diyen Erbay şöyle devam etti, “Bugün Atatürk’ü unutturma, O’nu ve eserlerini yok sayma girişimlerine şahit oluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ebedi önderi Atatürk, “Kurtuluş Savaşı’nı keşke Yunan kazansaydı’ diyen ve bu zihniyetteki bir delinin peşinden gidenler tarafından karalanmaya çalışılmaktadır. Tam da Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinde ‘Memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler” dediği günleri yaşıyoruz. Ülkenin bütün kurum ve kuruluşlarının bertaraf edildiği, hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığının yok sayıldığı, adaletin olmadığı,  yandaşlığın, yağmanın ve talanın artık sıradanlaştığı, ülkenin bütün değerlerinin satıldığı, ülkenin yıkıma uğratıldığı bir dönemden geçiyoruz. Ancak durum ne olursa olsun biz dört bir yanı işgal altında olan, yokluk ve yoksulluk içinde bir ülkeyi emperyalizme karşı verdiği büyük bir mücadele ile yoktan var ederek Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü izinden yürüyen neferler olarak ülkemiz ve aydınlık yarınlar için mücadele edeceğiz.”

Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettiği ikinci büyük eseri olan CHP’nin bugün Atatürk ilke ve devrimlerinin en ön saftaki savunucusu olduğunu söyleyen Erbay,  “Biz de Atatürk’ü unutturma gayretlerine, O’nun ilke ve inkılapları ile modern ve laik Cumhuriyetimizi ortadan kaldırma girişimlerine karşı Atatürk’ün azim ve kararlılığı ile onun bıraktığı bu büyük mirasa sonuna kadar sahip çıkacağız. Asla yılmadan ve pes etmeden bu mücadeleye devam edeceğiz.” dedi.

 

 

Yorumlar (0)