CHP'Lİ ENSAR AYTEKİN'DEN BALIKESİR MÜFTÜSÜNE: 'PİYANGOYU BIRAK MÜFTÜLÜK BİNASINA BAK!'

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin, Balıkesir Müftüsü Ramazan Topcan’ın Milli Piyango biletini “domuz eti yemeğe” benzetmesine sert tepki gösterdi.

Vekil Haberleri 25.12.2018, 11:06 25.12.2018, 11:06
CHP'Lİ ENSAR AYTEKİN'DEN BALIKESİR MÜFTÜSÜNE: 'PİYANGOYU BIRAK MÜFTÜLÜK BİNASINA BAK!'

Aytekin’in konuya ilişkin yaptığı açıklama şu şekilde:

 

Milli Piyango biletine “domuz eti yeme” benzetmesi yapan Balıkesir Müftüsü Ramazan Topcan’a bir tepki de CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu  Üyesi Ensar Aytekin’den geldi: “Milli Piyangoyu bırak, yaptığınız lüks müftülük binasının hesabını ver!”

 

Yılbaşı kutlamaları konusunda aşırıya kaçılmaması gerektiğini anlatırken yaptığı benzetmeyle gaf yapan Balıkesir Müftüsü Ramazan Topcan “Milli Piyango biletinin de haram olduğunu, domuz eti yemekten farksız olduğunu” ifade etmişti. Bu ifadelere CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin sert tepki gösterdi. Diyanetin son model araçlarla israfa sürüklenirken, faiz gelirleriyle diyanet kasası dolarken, Hac turları giderleri açıklanamazken İl Müftüsünün milli piyangoya fetva vermesinin akıl tutulması olduğunu ifade eden Ensar Aytekin’in açıklaması şöyle:

 

“Balıkesir Müftüsü Ramazan Topcan’ın yaptığı açıklama ile güzel Balıkesir’imiz tüm Türkiye’de üzücü bir şekilde gündeme gelmiştir. Balıkesir gibi inanç ve kültürlere saygılı bir kentten gelen böylesi bir açıklama maalesef Balıkesir kamuoyunu da üzmüştür. Açıklamasında israftan sakınılması gerektiğini belirtirken aç ve yoksul vatandaşlardan bahseden Balıkesir Müftüsü, kendi amiri olan Diyanet İşleri Başkanı’nın bindiği son model zırhlı arabayı maalesef ki israf olarak görmemektedir. Aynı şekilde müthiş bir israfla yapılan ve halktan toplanan vergiyle inşa edilen Balıkesir Müftülük binası da müftü beyin israf olarak görmediği bir şeydir. Her yıl binlerce Müslümanın kutsal topraklara gitmek için sıraya girdiği Hac vazifesinin ifası noktasında, Diyanetin Hac ve Umre için harcadığı paralar ise Sayıştay raporlarından çıkarılmıştır. Nerden tutsanız elinizde kalan bir kurumun din adına açıklama yapması da bir o kadar çelişkili bir durumdur.

 

FAİZ YİYENİN DİNDEKİ YERİ NEDİR HOCAM?

 

Her sene yılbaşında “artık geleneksel hale gelmiş yılbaşı fetvaları skandalı konusunda müftülerin birbirleriyle yarıştığını” söyleyen CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Müftü Ramazan Topcan’a insanların biletiyle eğlencesiyle uğraşacağınıza Diyanetin faiz gelirleriyle ilgili ne düşünüyorsunuz bunu açıklayın dedi. Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“1 Haziran 2018 günü Cuma Namazında hutbede Diyanet İşleri Başkanı faizin haram olduğunu tam da dinimizde olduğu gibi anlatmış. Bugün bir meczubu ziyaretiyle gündeme gelen Diyanet İşleri Başkanı 1 Haziran 2018 günkü Cuma Hutbesinde şu ifadeleri kullanıyor:

 

Aziz Kardeşlerim!

 

‘Faiz haramdır; çünkü İslam’ın hukuk ve ahlâk sisteminin temelinde yer alan “Hak” kavramına aykırıdır. Haram kazançtan kendimizi ve ailemizi, çocuklarımızı koruyalım. Unutmayalım ki faiz kişiyi ancak Allah’ın gazabına, büyük bir hüsrana ve iki cihanda pişmanlığa götürür. Yüce Allah çalışıp çabalamadan haksız yoldan kazanç sağlayanların ibretlik akıbetini bizlere şöyle haber vermektedir: Faiz yiyenler, kabirlerinden şeytanın çarptığı kimsenin kalktığı gibi kalkarlar.’

 

Bu hutbeyi veren Diyanet İşleri Başkanı, temsil ettiği Diyanetin faiz gelirlerine ise adeta kör olmuştur. 2017 denetim raporunda 256 bin 806 TL faiz geliri elde ettiği faaliyet raporlarında yer almıştır. Yani Diyanet, önce faizi yemiş sonra da kalkıp faiz yemeyin diye fetva vermiştir. Şimdi milli piyango bileti almayı domuz eti yemeye benzeten Balıkesir Müftüsüne soruyorum: Peki hocam, faiz yiyenin dindeki yeri nedir? O yaptığınız lüks müftülük binasının dindeki yeri nedir?”

Yorumlar (0)