CHP'Lİ ENSAR AYTEKİN ZEYTİN GÜNÜNDE ZEYTİNCİLERİN SORUNLARINI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin, 26 Kasım Dünya Zeytin Günü’nde zeytin üreticilerinin sorunlarının çözümü için Meclis araştırma komisyonu kurulmasını talep etti.

Vekil Haberleri 26.11.2018, 12:12 26.11.2018, 12:12
CHP'Lİ ENSAR AYTEKİN ZEYTİN GÜNÜNDE ZEYTİNCİLERİN SORUNLARINI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

TBMM Başkanlığı’na sunduğu araştırma önergesinde Türkiye’nin 41 ilinde binlerce ailenin zeytin ile ekmeğini kazandığının altını çizen Aytekin, “Türkiye tarımsal üretimin her alanında olduğu gibi zeytincilik alanında da gerekli önlemleri almak zorundadır. Bu hususta zeytincilerin her geçen gün artan sorunlarının tespiti ve ilgili önlemlerin alınması elzemdir” dedi.

Ensar Aytekin’in açıklaması şu şekilde:

“Bugün 26 Kasım Dünya Zeytin Günü. Ancak ekmeğini zeytinden kazanan binlerce zeytinci bugünü buruk karşılıyor. Ekonomik kriz zeytin üreticisini derinden etkiledi. Son bir yıl içerisinde değişen döviz fiyatları, her tarım ürünün girdi fiyatlarına etki ettiği gibi zeytin üretiminde maliyet kalemlerinde de değişikliğe neden olmuştur. Düşük rekolteler ve devletten beklenen yardımın bir türlü yapılmaması zeytincinin belini büktü. İktidara sesleniyorum: Gelin bugün yeni bir adım atılsın. Zeytinciyi, üreticiyi, çiftçiyi mağdur etmeyi artık bırakın. Krizin sorumlusu emekçiler değil, sizsiniz. Bu faturayı ekmeğini kazanmak için alın teri dökenlere yüklemeyin. Zeytincinin sorunları her gün çığ gibi büyüyor. Bu çığlığa sessiz kalmayı bırakın ve çözüm için önerilerimizi dikkate alın. Ard arda ilan edilen konkordatolar, yardımların alınamaması ve zeytin fiyatlarındaki düşüklük insanların evine ekmek götürmesini engelliyor. Dünyanın gıpta ile baktığı Türkiye zeytini üretilemez hale geldi. Bu yanlışa derhal son verilmelidir. Devletin sorumluluklarının başında üreticiyi ve emeği korumak olmalıdır. Siyasal iktidarlar geçicidir. Ancak ekonomi politikalarını kalıcı hale getirmek hepimizin görevidir. Türkiye tarımsal üretimin her alanında olduğu gibi zeytincilik alanında da gerekli önlemleri almak zorundadır. Bu hususta zeytincilerin her geçen gün artan sorunlarının tespiti ve ilgili önlemlerin alınması elzemdir. CHP Balıkesir Milletvekilleri olarak Zeytin konusunu hayati önem taşıyan bir konu olarak görüyoruz. Ve bu işin peşini bırakmayacağız. Meclise sunduğumuz teklifle zeytin ve zeytinciliğin sorunlarına dair detaylı bir araştırma komisyonu kurulmasını öneriyoruz”

 

 

Yorumlar (0)