CHP'Lİ ENSAR AYTEKİN: BU BÜTÇEDE HALKIN DEĞİL İTİBARDAN TASARRUF ETMEYENLERİN BÜTÇESİDİR!

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar AYTEKİN Mecliste görüşülmekte olan Bütçe görüşmelerinde konuştu: Bu bütçede halk yoktur!

Vekil Haberleri 16.12.2018, 16:30 16.12.2018, 16:30
CHP'Lİ ENSAR AYTEKİN: BU BÜTÇEDE HALKIN DEĞİL İTİBARDAN TASARRUF ETMEYENLERİN BÜTÇESİDİR!

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar AYTEKİN Meclis Genel kurulunda Sahil Güvenlik Komutanlığı bütçesi üzerine söz aldı. Konuşmasında Eski Sahil Güvenlik Komutanı Hakan Üstem’in şu an FETÖ’den hükümlü olarak yattığını belirten Aytekin, bu kişiyi oraya atayanlar kim diye sordu. Bütçenin saray bütçesi olduğunu ifade eden Aytekin, milletin çocuğuna burs almayın kredi çekin diyenler, kendi çocukları için iş adamlarını arayıp üçbeş yolla bir şeyler diyenlerin bütçesinde halk yoktur ifadelerini kullandı.

 

Ensar AYTEKİN’in konuşması şöyle:

 

Sayın Başkan; Değerli Milletvekilleri

 

Sahil Güvenlik Komutanlığı bütçesini görüşüyoruz. Geçmişte ORAMİRAL rütbesinde bir komutanla idare edilen Sahil Güvenlik Komutanlığı, bugün TUĞAMİRAL rütbesiyle idare edilmektedir. Yani tugay yönetmesi gereken rütbedeki bir komutan bugün koca komutanlığı idare etmektedir. Önce Ergenekon, Balyoz gibi kumpas ve yalan davalarıyla askeri üniforma giymiş, FETÖCÜ hainlerin tezgahlarıyla tutuklanan komutanların 4 yıl yatmasına sesini çıkarmayanlar hatta bu Fetöcü hainleri terfi ettirenler 15 Temmuz akşamı demokrasinin gerçek sahibi millete çağrı yapmak zorunda kalmıştırlar. Dünya askeri güçleri karşısında dikkat çeken deniz kuvvetlerimiz ve karasularımızdaki gözbebeğimiz Sahil Güvenlik Komutanlığı hainlerin neredeyse odak örgütü olmuştur.  Bu hainleri oraya kimlerin atadığını biliyoruz.  Örneğin Hakan Üstem Sahil Güvenlik Komutanı.  15 Temmuz gecesi Erdoğan’ın nerede kaldığını soran komutan.  Adam darbeci tutuklu. Biz mi atadık? İşte belgesi Atama kararında  Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan ve Efkan Ala imzası var. Başka olay  Kulaç Kardeşler olayı. Tuğamiral Hasan Kulaç, Jandarma Kurmay Albay Ömer Kulaç ve Yargıtay Üyesi Hüseyin Kulaç kardeşler de tutuklandı. Hüseyin Kulaç’ın eşinin ağabeyi ise Ergenekon ve Oda TV gibi davalarının savcısı olan eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Cihan Kansız. Hem Kulaç’ı hem Kansızı atayan kim? Hasan Kulaç’ı amiralliğe terfi ettiren kim? Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan, İsmet Yılmaz

O hainleri o rütbelere atamayı yapanların bu işlerde sorumlulukları vardır. Orduda asker kalmamış asker!

Ergenekon davası çöktü. En son mahkeme örgüt yok dedi. Şimdi bu davanın savcısıyım diyenler, mağdur ettiklerinden, zindanlara attıklarından özür dileyecek mi merakla bekliyoruz. Onuruna yediremeyip intihar eden Ali Tatar’dan nasıl özür dilenecek merakla bekliyoruz!

 

Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri.

 

Bu bütçe paranın nasıl israf edildiğini gösteren bir bütçedir.

Bu bütçe yoksul halk çocuklarına sosyal devlet gereği üniversitede burs verirken “öğrenciler bursa değil krediye yönelsin, azıcık sorumluluk alsın” diyenlerin, kendi çocukları için işadamlarını arayıp “üç beş yolla bir şeyler “dedikleri bütçedir.

Bu bütçe oğlu Abdullah Cömert’in duruşmasına katılmak için Hatay’dan Balıkesir’e gelen annenin otobüs biletinden alından verginin bütçesidir.

Bu bütçe; yaşam alanlarına HES dikilen, mantar gibi türeyen maden şirketlerine peşkeş çekilen Kazdağlarının çocuklarına, başındaki göğü dar etme bütçesidir. Son bir yılda 195 mülteci Türk karasularında can vermiştir. Avrupa’ya kaçak yoldan geçmek isteyenler Türk karasularını tercih etmektedir. Çünkü mülteciler Türkiye’de yakalanmayacağını düşünmektedir. Bunun acı sonucu ise ölümlerdir. Bu bütçe emperyalizmin savaşından kaçarken karaya vuran Aylan Bebeğin ahının bütçesidir.

Şehit cenazelerine CHP’yi almayın diyenlerin, Suriye’de iki askerin yanarak Tunceli’de iki askerin donarak şehit olmalarına göz yumanların ve utanmadan 4binliralık kaşkolla olay yerine gidenlerin bütçesidir.

1600 liralık asgari ücretle çalışanlara, 80 bin lira aylık alıp televizyonlarda “şükredin” diyenlerin, zırhlı Mercedes’le namaza gidenlerin bütçesidir.

Bu bütçe Şehir Hastanelerinde hastalara müşteri olarak bakanların hastaneyi yapanlara “müşteri garantisi” verdiği bütçedir.

Bu bütçe, 35 yıldır çocuklarının kemiklerini arayan Cumartesi annelerine sıkılan gazın suyun alımının arttırıldığı bütçedir.

İsraf haramdır diyen peygamberin; itibardan tasarruf etmeyen ümmetinin bütçesidir. Safa Merve arası koşan Hacer’in İsmail’e aradığı suyu kutsal bilip, ejder meyveli içecekleriyle şatafatla ağzını tatlandıranların bütçesidir.

Bu halkın itibarı bellidir.

Bu halkın itibarı, çocuğuna elbise alamadığı için intihar eden İsmail Devrim’dedir.

Bu halkın itibarı, donarak, yanarak şehit düşen askerlerdedir.

Bu halkın itibarı Çanakkale’de kazanılmıştır. Kafkasya’da bedeli ödenmiştir. Bu halkın itibarı 276 kiloluk mermiyi sırtlayan Seyit Onbaşıdır.

Bu halkın itibarı, iki ayyaş deme gafleti ve cüretinde bulunduğunuz ülkenin kurucusu MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE İSMET İNÖNÜ’DÜR. Bu bütçede, bunların hiçbiri yoktur. Bu bütçede, daha çok inşaat, daha çok ihale, daha çok ejder meyvesi, daha çok şatafat vardır. Bu bütçe son tahlilde tahteravanla seyahat edenlerin bütçesidir. Size iyi yolculuklar!

Yorumlar (0)