CHP'Lİ EMİR'DEN BAKAN SOYLU'YA: 'YÜKSEKOVA'DA ÖLEN ASKERİMİZ ŞEHİT Mİ DEĞİL Mİ?

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 25 Şubat tarihinde Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesinde devriye görevi esnasında rahatsızlanarak hayatını kaybeden sözleşmeli er Mehmet Ali Korkmaz ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Vekil Haberleri 01.03.2019, 11:27 01.03.2019, 11:27
CHP'Lİ EMİR'DEN BAKAN SOYLU'YA: 'YÜKSEKOVA'DA ÖLEN ASKERİMİZ ŞEHİT Mİ DEĞİL Mİ?

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 25 Şubat tarihinde Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesinde devriye görevi esnasında rahatsızlanarak hayatını kaybeden sözleşmeli er Mehmet Ali Korkmaz ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Emir, basın yayın organlarına yansıyanın aksine, Korkmaz’ın aniden rahatsızlanmadığını, kendisine gelen bilgilere göre teçhizatsız, yemeksiz ve susuz bir şekilde verilen görevi yerine getirmeye çalışırken donarak öldüğüne dair şüpheler olduğunu ifade etti.

 

“Bize ulaşan bilgi, şehit erin bölük komutanının haberi olmadan bir uzman çavuş tarafından göreve zorlandığı. Erimizin göreve başladığı sabah saatlerinden şehit düştüğü akşam saatlerine kadar, ki bu yaklaşık 14-15 saatlik bir süre, yanındaki diğer arkadaşına ve uzman çavuşa çok üşüdüğünü ve yürüyemeyecek hale geldiğini söylediğine dönük beyanlar aldık. Yine duyumlarımıza göre yanlarında silah dışında hava koşullarına uygun giysi, yiyecek-içecek ve su gibi teçhizat da yok.” diyen CHP’li Emir, bu durumun üzerinde durulması gerekecek kadar şaibeli olduğunu belirtti.

 

CHP’li Emir, “Bölükteki arkadaşlarının ifadesi, komutana ancak gece saatlerinde bilgi verildiği, komutanın emriyle gönderilen helikopterde bulunan bir asteğmenin Korkmaz’ın duran kalbini çalıştırmasına rağmen kalbin ikinci kez durmasıyla şehit olduğu yönünde” dedi.

 

Yüksekova Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk otopside Korkmaz’ın kalp krizinden yaşamını yitirdiğinin ifade edildiğini, bu sebeple kendisine şehitlik statüsü verilmediğini söyleyen Emir, “ Askerimiz için Sincan’da hiçbir resmi tören yapılmamış, şehitliğe de defnedilmemiştir. Bu olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasını istiyoruz.” dedi.

 

Emir, şu şekilde konuştu:

“Askerimizin nasıl öldüğü konusunda kesin bir bilgimiz yok. Ölüm sebebinin üstü kapatılmadan bir an evvel açıklığa kavuşturulması gerekmektedir. 22 yaşındaki bir gencin durup dururken kalp krizi geçirmeyeceğini tahmin etmek zor değil. Bu konuda adli tıp raporunu bekliyoruz. Alelacele verilen bir otopsi raporu yüzünden resmi tören yapılmaksızın defnedilen askerimizin şehit sayılıp sayılmadığı açıklanmalıdır. Sayın Süleyman Soylu’ya soruyoruz; askerimiz şehit mi değil mi?” dedi.

 

Emir, TBMM’de dün düzenlediği basın toplantısında da kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapılana değin konunun takipçisi olacaklarını ifade etmişti.

Image URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/ad/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1Click-Through URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/jump/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1
Yorumlar (0)