CHP’Lİ EMİRDEN BAKAN KOCA’YA: ''TÜRKİYE OLASI BİR KORONAVİRÜS VAKASINA KARŞI GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALDI MI?''

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve daha sonra adına Covid-19 denilen koronavirüs ile ilgili haberler tüm dünyanın ortak gündem maddesi. Hemen her saat son dakika haberleri gelmeye devam ederken virüs hızla yayılmaya devam ediyor. Dünya genelinde 30'dan fazla ülkede 80 bine yakın kişiye bulaşan virüs, 2 bin 500’den fazla kişinin yaşamını yitirmesine sebep oldu. Ölümlerin çoğu İran ve Çin'de gerçekleşirken, son olarak Irak, Afganistan, Kuveyt ve Bahreyn’den de ülkelerine İran'dan gelen kişilerde koronavirüs tespit edildiği açıklaması yapıldı.

Vekil Haberleri 25.02.2020, 12:42
CHP’Lİ EMİRDEN BAKAN KOCA’YA: ''TÜRKİYE OLASI BİR KORONAVİRÜS VAKASINA KARŞI GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALDI MI?''

Ülkemizde henüz bildirilmiş koronavirüs vakası yok; ancak hastalığın hemen sınırlarımızda olması ve her an ülkemizde de görülebilme ihtimali vatandaşlar arasında endişeye neden oluyor.

 

Peki Türkiye olası bir koronavirüs vakasına karşı gerekli önlemleri aldı mı? CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, başta bu soru olmak üzere kamuoyunun merak ettiği pek çok sorunun cevabını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan istedi.

 

Halkın paniğe neden olabilecek yanlış ve spekülatif haberlere itibar etmemesi, virüse karşı korunma konusunda doğru ve güvenilir bilgiye sahip olabilmesi için en büyük görevin Bakanlık yetkililerine düştüğünü ifade eden CHP’li Emir, “ Vakaların hemen yanı başımızda olması, virüsün ülkeden ülkeye hızla yayılması ve ölümlerin artışı bizler için alarm anlamına geliyor. Umuyoruz ki Sağlık Bakanı ve bakanlık yetkileri durumun ciddiyetinin farkındadır.” değerlendirmesinde bulundu.

 

Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Koronavirüs Bilim Kurulu’nun olumlu ancak yetersiz olduğunu, Bakanlık nezdinde bir koordinasyon birimi oluşturulup oluşturulmadığını soran Emir, ayrıca “Ülke genelindeki tüm valiliklere, il ve ilçe belediyelerine alınması gereken önlemler ve virüs görüldüğü takdirde izlenecek adımlara dair yazılı veya sözlü bilgilendirme yapılmış mıdır?” diye sordu.

 

Önergesinde tüm dünyanın bir diğer ortak sorunu olan maske sıkıntısına da dikkat çeken Emir, “Ameliyat maskelerinin koronavirüse karşı etkili bir koruma sağlamadığı biliniyor. 3 katlı maskelerin veya AB sertifikalı filtreli N95 maskelerin kullanılması gerekliliği ifade edilse de tedariği hem kolay değil hem de krizi fırsat çevirenler yüzünden oldukça pahalı. Yoğun talep dolayısıyla tıbbi maske fiyatları, online alışveriş sitelerinde dahi en az 3'e katlanmış durumda” değerlendirmesinde bulundu. Koronavirüs vakalarına karşı ülkemizdeki maske stok durumunu ve haksız fiyat uygulamalarına karşı herhangi bir tedbir alınıp alınmadığını soran CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ayrıca “Koronovirüs ve diğer virüs türlerine karşı kişisel korunma önlemleri hakkında toplumun yaygın biçimde bilgilendirilmesi adına kamu spotları hazırlanması ve özellikle televizyonların izlenme oranlarının en yüksek olduğu saatlerde yayınlanmasına yönelik bir çalışmanız bulunmakta mıdır?” sorusunu yöneltti.

 

Yorumlar (0)