CHP'Lİ EMECAN;Halen çalışmakta olan 4250 civarında personelden, son beş yıl içerisinde kuruma alınanların sayısı kaçtır?

İstanbul Milletvekili Emine Gülizar EMECAN; "Anadolu Ajansındaki" işten çıkarmalar, istifa baskıları ve zorla emeklilik iddialarına ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 08.10.2018, 11:24 08.10.2018, 11:24
CHP'Lİ  EMECAN;Halen çalışmakta olan 4250 civarında personelden, son beş yıl içerisinde kuruma alınanların sayısı kaçtır?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

            Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY tarafından yazılı olarak yanıtlandırılmasını arz ederim.

 

 

 

                                                                                             

Emine Gülizar EMECAN

                                                                                                  İstanbul Milletvekili

 

 

14 no’lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı kurulmuş ve Anadolu Ajansı ilgili başkanlığa bağlanmıştır. Son beş yıl içerisinde ajansın personel sayısında ciddi oranda artışlar olduğu, Anadolu Ajansı’nın bazı çalışanlarını işten çıkardığı, bazılarına da baskı yaparak emekliliğe zorlandığı, bir kısmının ise istifa ettirilerek, daha sonra düşük maaşlarla yeniden işe başlatılacakları taahhüdünde bulunulduğu iddia edilmektedir. Emekli edilmek istenenlerin ortalama tazminat yükünün 50 milyon TL. civarında olacağı söylenmektedir.

Ayrıca geçtiğimiz yıl içerisinde kurum çalışanlarından bir kısmına 10 milyon TL’yi bulan çok yüksek miktarlarda harcırahlar ödendiği de edindiğimiz bilgiler arasındadır.

 

Bu bağlamda;

 

1- Halen çalışmakta olan 4250 civarında personelden, son beş yıl içerisinde kuruma alınanların sayısı kaçtır?

2- 10 yıl ve üzeri hizmeti olan bazı çalışanların istifaya zorlandığı doğru mudur? Son günlerde işten çıkarılanların sayısı kaçtır?

3- 20 yıl ve üzeri hizmeti olan 70 kişinin yakın zamanda işine son verildiği ve düşük maaşlarla yeniden başlatıldıkları doğru mudur?

4- Yine bazı çalışanların da istifa ettirilip, daha düşük maaşlarla yeniden işe alınacakları sözü verildiği doğru mudur?

5- Emekliliği hak edenlerin emekli olmaya zorlandığı ve hatta bunun için özel baskı yöntemleri uygulandığı doğru mudur?

6- Bu operasyonu yürüten yöneticililerin maaşlarına zam yapılacağı sözü verildiği iddiaları hakkında ne gibi bir açıklamanız vardır?

 

7- Ortalama tazminat yükünün 50 milyon TL olacağı tahminleri yapılmaktadır? Bu ekonomik kriz ortamında bu kadar yükün devlete yüklenmesi hususunda yorumunuz nedir?

8- Kurumunuzca sadece geçen yıl içerisinde 10 milyon TL. harcırah ödendiği iddia hakkında ne gibi bir açıklamanız vardır? Bu kadar yüksek miktardaki harcırahlar kimlere ve hangi görevler için ödenmiştir?

Yorumlar (0)