CHP'Lİ DURMAZ'DAN MÜLTECİ ÖNERGESİ

CHP Tokat Milletvekili, TBMM İdare Amiri Kadim Durmaz Türkiye’de geçici koruma altında bulunan mültecilerin durumu hakkında yazılı bir soru önergesi verdi. /

Vekil Haberleri 07.01.2019, 14:58 07.01.2019, 14:58
CHP'Lİ DURMAZ'DAN MÜLTECİ ÖNERGESİ

Geçici koruma altındaki mültecilerin ülkemize gelmesiyle ülkede yaşanan sosyo - ekonomik değişimleri gündeme taşıyan Durmaz, “Türkiye'nin iç savaş sonrası açık kapı politikası izlemesi nedeniyle Suriye’den Türkiye’ye gerçekleşen göç dalgası, Türkiye'nin toplumsal ve ekonomik yapısını etkilemiştir.

Bu nedenle göç sadece fiziki bir yer değiştirmenin ötesinde daha fazla olguyu içinde barındıran önemli bir kavramdır. “dedi.

Durmaz; 2019 bütçesinde Suriyeli mülteciler için ayrılan bütçe miktarını ne kadardır?

Durmaz, “Ülkemizde Suriyelilerin, iş yeri açması, üniversitelerde eğitim görmesi ve vatandaşlık hakları konusundaki belirsizliklerin giderilmesi ve doğru bilgilendirme şeffaflık ilkesinin de bir gereğidir. Bu nedenle sorularımızın cevaplandırılması, kamuoyunun doğru bilgilendirmesi gerekmektedir.” dedi.

Geçici koruma altında ülkemize gelen mültecilerden iş yeri açanların sayısı kaçtır? İş yeri açanlara nasıl bir vergi uygulaması bulunmaktadır?

Geçici koruma altında ülkemize gelen mülteciler ülkemizde hangi sosyal haklardan yararlanmaktadırlar?

2011 yılından beri geçici koruma altındaki mülteciler için harcanan toplam bütçe ne kadardır?

Ülkemize gelen geçici koruma altındaki mülteciler için verilen sığınmacı yardımlarının ne kadarı harcanmıştır?

Yorumlar (0)