banner773

CHP’Lİ DURMAZ: “ VOLKSWAGEN’İN KURACAĞI FABRİKAYA TOKATLILAR OLARAK TALİBİZ”

Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri, Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Volkswagen’in Türkiye’ye kurmayı düşündüğü fabrikaya Tokatlılar adına talip olduğunu açıkladı.

Vekil Haberleri 02.07.2019, 12:00
CHP’Lİ DURMAZ: “ VOLKSWAGEN’İN KURACAĞI FABRİKAYA TOKATLILAR OLARAK TALİBİZ”

Tokat son 10 yılın en çok göç veren illerinden biri. İşsizlikten dolayı gençlerimiz büyükşehirlere göç etmek zorunda kalıyor. İşsizlikten dolayı her geçen yıl göç vermeye kan kaybetmeye devam ediyoruz.

            1,3 milyar avroluk yatırım için Türkiye’yi tercih eden Volkswagen’in ülkemizin yatırım için en kıymetli yerlerinden ve gelişmeye açık olan ilimizi seçmesi hem ülkemize hem de Tokat’ımıza bu önemli yatırımın kazandırılması için el birliğiyle çalışmalıyız.

            Tokat’ta bunun için önemli araziler bulunmaktadır. Örneğin 600 dönümün üzerinde arazisi olan Tekel Sigara Fabrikasının yeri var. 2008 yılında satıldı, 2009 yılında kapatıldı. Kapatıldığı günden itibaren hiçbir yatırım yapılmadı.  Ve Türkiye’nin hiçbir bölgesinde böyle müsait bir alan yok. Biz Tokatlılar olarak Volkswagen’in kuracağı fabrikaya talibiz. Ulusal ve Uluslararası üretimin nakli için Turhal üzerinden kısa bir bağlantı hattı ile tren yolu da kullanılabilir.

            Volkswagen’in kuracağı fabrika konusunda Tokat’ımızı tercih etmesi için girişimlerimizi sürdüreceğiz.

Yorumlar (0)