CHP'Lİ DURMAZ: ÇAMLIBEL VE BEREKETLİ-BOZCALI İLÇE OLSUN İSTEDİK AMA AK PARTİ OYLARIYLA REDDEDİLDİ

CHP Tokat Milletvekili- TBMM İdare Amiri Kadim Durmaz Tokat’ın Çamlıbel ve Bereketli- Bozcalı beldelerinin ilçe olması için kanun teklifi verdi.

Vekil Haberleri 16.10.2018, 13:18 16.10.2018, 13:18
CHP'Lİ DURMAZ: ÇAMLIBEL VE BEREKETLİ-BOZCALI İLÇE OLSUN İSTEDİK AMA AK PARTİ OYLARIYLA REDDEDİLDİ

Kanun teklifini İçişleri Komisyonunda görüşülmekte olan 2/680 Esas Numaralı Karayolları Trafik Kanunda ve Bazı Kanunlar hakkındaki teklifin 48. Maddesine eklenmek üzere İçişleri komisyonu üyesi CHP milletvekillerinin imzasıyla  önerge verdi.

İlgili beldelerin ilçeye dönüşmesi, bölge halkı için çok önemli bir gereklilik iken, ne yazık ki teklif AK Parti’li komisyon üyelerinin oylarıyla reddedildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Durmaz;

 

ÇAMLIBEL İLÇESİ KURULMALI

 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 1923 yılında yaşanan deprem sonrası ilçede bulunan resmi kurumlar eski ismi Artova olan Çamlıbel'e taşınmıştır.

                1923'ten 1944'e ilçe olarak devam etmiştir. Dönemin Tokat Valisi İzzettin Çağpar, Çamlıbel'e 20 kilometre mesafedeki Kızılca köyünün adını Artova olarak değiştirerek ilçe yapmıştır. Eski ismi Artova olan ilçe ise beldeye dönüştürülerek Çamlıbel ismi verilmiştir.

     Çamlıbel beldesi il merkezine 35 km ve kış mevsiminde ulaşım konusunda sıkıntı yaşanan bir bölgededir. 3089 nüfusu olan Çamlıbel’in çevresinde 17 köy bulunmaktadır. Çamlıbel’in yeniden ilçe yapılması, vatandaşların kamu hizmetlerinden daha etkin ve hızlı bir şekilde yararlanmalarını sağlayacaktır.

 

OVACIK İLÇESİ KURULMALI

 

               Tokat’ın Reşadiye ilçesine bağlı 4 bin 247 nüfuslu Bereketli Beldesi ilçe merkezine 22 km,  2 bin 673 nüfuslu Bozcalı beldesi ise 25 km’dir. İki beldenin çevresinde 6 köy bulunmaktadır. Her iki belde gerek coğrafi konumu gerekse nüfus yoğunluğu olarak, Ordu ve Tokat illerini birbirine bağlayan yol güzergâhı, Niksar-Ordu-Karadeniz yolu bağlantısı, Bereketli ve Bozcalı arasındaki kavşakta birleşiyor. 1908 de nahiye olan bir belde etrafında 20 ye yakın köy bulunmakta ve büyümeye elverişli konumdadır. Kış şartlarında Reşadiye ilçesine ulaşımı zordur. Bu iki beldemizin birleştirilerek ilçe yapılması, vatandaşların kamu hizmetlerinden daha etkin ve hızlı bir şekilde yararlanmalarını sağlayacaktır.

 

Yorumlar (0)