CHP'Lİ ÇETİN ARIK,YİĞİTLERİ DONDURAN HURMALARI ISITAN SARAY BÜTÇESİNE HAYIR DİYORUZ

Bütçe üzerindeki görüşlerini açıklayan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Tunceli’de donarak şehit olan askerleri hatırlatarak, “Bu bütçede bu yiğitler yok. Bahçesinde hurma ağaçlarını ısıtıp dağlarında askerlerimizi donduran bu çürümüş saray bütçesine bin kere hayır” diye konuştu.

Vekil Haberleri 18.12.2018, 10:36 18.12.2018, 10:36
CHP'Lİ ÇETİN ARIK,YİĞİTLERİ DONDURAN HURMALARI ISITAN SARAY BÜTÇESİNE HAYIR DİYORUZ

TBMM’de devam eden bütçe görüşmelerinde konuşan CHP Kayseri Milletvekili, konuşmasının başında 17 Aralık 2016 tarihinde yaşanan terör saldırısını hatırlatarak, “Bugün 17 Aralık; bugün, Kayseri'de 15 vatan evladımızın eli kanlı, bölücü PKK terör örgütü tarafından şehit edilişinin ikinci yılı. Buradan bir kez daha, her türlü terör örgütünü, ona destek olanı, göz yumanı, sessiz kalanı lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.

Kayseri Buğdaylı Mahallesi’nde Ayten Bulut isimli kadının parasızlık yüzünden hastaneye gidemediği için evinde karnındaki bebeği ile öldüğünü belirten Arık, “Dinimizde devlet bütçesi yani beytülmal, hak ve adalet temelinde kullanılması için devleti yönetenlere verilmiş bir emanettir. Mal, halka aittir; hakla alınması, hakla harcanması, gerek alırken gerekse harcarken haksızlıktan kaçınılması gerekir. Ben şimdi milletin kürsüsünden 80 milyon yurttaşımızın vicdanına seslenmek istiyorum: AKP hükûmetleri hak edenden mi alıyor? Hak edene mi harcıyor? Gerek alırken gerekse harcarken haksızlıktan mı kaçınıyor? Bu 17 yaşındaki şeker hastası Dilara. Dilara parasızlık yüzünden kontrole gidemediği için hayatını kaybetti. Dünyalar güzeli Dilara'yı hastalık değil yoksulluk öldürdü. Bu da trilyonlara ‘birkaç kuruş var baba.’ diyen, yatak odasında 7 tane para sayma makinesi çıkan bakan çocuğunun yatak odası Sayın Bülent Turan. Bakınız, bu da Ayten Bulut, Ayten Bulut bu da. Kayseri'de penceresi naylon kaplı, kapısı olmayan bu evde parasızlık yüzünden hastaneye gidemediği için karnındaki bebeğiyle birlikte can verdi. Bu da bilmem kaç bin odalı sarayınız. Eğer ki Ayten Bulutlar, eğer ki Dilaralar parasızlık yüzünden ölüyorsa yerin dibine batsın sizin bu sarayınız, yerin dibine batsın sizin bu sarayınız! Onun için, bu saray bütçesine ‘hayır’ diyoruz hem de bin kere ‘hayır’ diyoruz” dedi.

Adana’da su borcu yüzünden Gazal K’nın gözaltına alındığını İşadamı Mehmet Cengiz’in ise milyonlarca liralık vergi borcunun sıfırlandığını belirten Arık, Gazal K.’nın fotoğraflarını göstererek, “Bakınız, bu polisin kolunda gördüğünüz var ya, su borcunu ödeyemediği için 81 yaşında gözaltına alınan Gazal nine. Peki, bu kim? Siz bunu çok iyi tanırsınız. Bu da millete küfreden, Türkiye'nin kaymağını yiyen, yetmeyip milyonlarca liralık vergi borcu sıfırlanan Mehmet Cengiz. Ey halkım, ey milletim; 81 yaşındaki Gazal nineyi su borcu yüzünden gözaltına alan, senin alın terini de sana küfreden bu adama peşkeş çeken bu zalim iktidarın peşinden daha ne kadar koşacaksınız, daha ne kadar koşacaksınız?”

FAKİR NEDEN FAKİRDİR BİLİYOR MUSUNUZ?

Konuşmasında 17/25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk iddialarına da yer veren Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bakın, Hazreti Ebubekir ne diyor, biliyor musunuz? ‘Müslümanların işlerini üzerime aldığımdan beri haklarından 1 dinar veya 1 dirhem hesabıma geçirmedim.’ diyor. Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammet de ‘Devlet malından bir hırka bile aşıran, savaşta ölse bile şehit sayılmaz." diyor. AKP'nin Sayın Genel Başkanı da bu hassasiyete dikkat çekerek, ‘Şu parmağımdaki yüzükten başka servetim yok. Bir gün 'Recep Tayyip Erdoğan zengin olmuş.' derlerse bilin ki çalmıştır.’ diyor. Sonra ne diyor biliyor musunuz AKP'nin Sayın Genel Başkanı: ‘Fakir, niye fakirdir, biliyor musunuz? Çalmasını bilmediği için.’ Fakir, niye fakirdir biliyor musunuz sayın milletvekilleri? Fakir, çalmasını bilmediği için değil, başkasının hakkını çalarak yaşamaktansa şerefiyle ölmeyi yeğlediği için fakirdir. Tıpkı oğluna okul pantolonu alamadığı için hayatına son veren bu baba gibi. Siz bu babaları da çok iyi tanırsınız. Bu babalar da sizin babanız. Bu babalar da kendilerinin ve çocuklarının rüşvet çarkları kırılmasın diye Zarrab'nın önüne yatan babalar. İşte bu bütçe bu babaların bütçesi, onun için hayır diyoruz, bu babanın kemikleri sızlamasın diye bu bütçeye ‘hayır’ diyoruz.”

ASKERLERİ DONDURAN HURMA AĞAÇLARINI ISITAN

ÇÜRÜMÜŞ SARAY BÜTÇESİNE HAYIR

 

Konuşmasında Tunceli’de donarak şehit olan askerlere de yer veren Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Hazreti Ebubekir bakın başka ne diyor: ‘Müminlerin işlerini üzerime aldığımdan beri yediğimiz onların yediklerinin kötüleri, giydiğimiz sert ve kabalarıdır.’ Bu da "Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir’ diyenlerin sofrası. Görüyor musunuz, bir tek kuşun sütü eksik. Bu da Kayseri'de, bakın Kayseri'de bayram günü şu yanında gördüğünüz çocuğa ekmek toplayan ana. İşte bu bütçe, bunun bütçesi. Bu bütçede bu ana yok, onun için bu bütçeye biz ‘hayır’ diyoruz, ‘hayır’ diyeceğiz. Bu fotoğrafta gördüğünüz yiğitler ise Tunceli dağlarında soğuktan donarak ölen şehitlerimiz, yiğitlerimiz. Ya bu fotoğraf? Bu fotoğrafta da reis taze hurma yesin diye ısıtılan hurma ağaçları var. Bu bütçede bu yiğitler yok. Bahçesinde hurma ağaçlarını ısıtıp dağlarında askerlerimizi donduran bu çürümüş saray bütçesine bin kere ‘hayır’, bin kere ‘hayır’, bin kere ‘hayır’.

Bakın, Hazreti Ebubekir başka ne diyor? ‘Müminlerini işlerini üzerimize aldığımızdan beri şu Habeşli köle ve şu kumaştan başka Müslümanların feyinden bir şey yoktur.’ Sayın AKP Genel Başkanının 290 milletvekili, 13 tane de uçağı var, bu da yetmiyormuş gibi Katar'dan 1 milyon dolarlık uçak alıyor. Okumak için kendisinden burs isteyen öğrenciye de ‘Bedavacılığa alışmayın.’ diyor. İşte bu bütçe milletin sırtından bedavacılığa alışanların bütçesi. Hani diyor ya ‘Yiğit muhtaç olmuş kuru sağana / Yoksulun sırtından doyan doyana.’ Onun için bu soğan bütçesine, milleti soğan gibi soyan bu saray bütçesine hayır, hayır, hayır; bin kere hayır diyor, yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum.

 

 

Yorumlar (0)