CHP'Lİ ÇETİN ARIK'TAN DİYANET İŞLERİ BAŞKANI VE ERÜ MİMARLIK FAK. DEKAN VEKİLİNE TEPKİ

Çetin Arık, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın her fırsatta Atatürk’e hakaret eden sözde tarihçi Kadir Mısırlıoğlu’nun ziyaretinin tek mantıklı açıklamasının, Erbaş’ın, “Her 10 Kasım’da kenefe gidin’ diyordu. Ben de kenefe gittim’ demesi olur” diye konuştu.

Vekil Haberleri 13.11.2018, 14:00 13.11.2018, 14:00
CHP'Lİ ÇETİN ARIK'TAN DİYANET İŞLERİ BAŞKANI VE ERÜ MİMARLIK FAK. DEKAN VEKİLİNE TEPKİ

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, sözde tarihçi Kadir Mısırlıoğlu’nu ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı ve 10 Kasım’da Atatürk ile paylaşımları nedeniyle tepkilere neden olan Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Aslantaş’ı istifaya davet etti. Arık, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi: “Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın ‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyen sözde tarihçiyi ziyaretine açıklık getirmesi gerekiyor. Bu ziyaretin en mantıklı açıklaması da, ‘Her 10 Kasım’da kenefe gidin diyordu. Ben de kenefe gittim’ demesi olur. Aksi halde Atatürk’ün kurduğu diyanet işleri başkanlığı görevinden derhal istifa etmelidir. 

Kayseri’de de Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Veysel Aslantaş gibi nankörler, Atatürk’ün 80. ölüm yıldönümünde kin ve nefret dolu söylemlerde bulunmuştur. Ey Aslantaş, Ey Mısırlıoğlu ve siz ve size destek olanlar şunu bilin ki, bugün onurlu bir yurttaş olarak, soy isminizle bu topraklarda yaşıyorsanız bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçlusunuz. Yoksa kim bilir soy isminiz ne olurdu? Yada olur muydu?”

 

Yorumlar (0)