CHP'Lİ ÇETİN ARIK'TAN 10 KASIM MESAJI:SORUNLARIN TEMELİNDE ATATÜRK'ÜN GÖSTERDİĞİ HEDEFTEN UZAKLAŞAN YÖNETİCİLER VAR

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Atatürk’ün ölüm yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Bugün yaşadığımız sorunların temelinde de Büyük İnsan Atatürk’ün gösterdiği hedeflerden uzaklaşan ülke yöneticilerinin yattığı bir gerçektir” dedi.

Vekil Haberleri 09.11.2018, 10:49 09.11.2018, 10:49
CHP'Lİ ÇETİN ARIK'TAN 10 KASIM MESAJI:SORUNLARIN TEMELİNDE ATATÜRK'ÜN GÖSTERDİĞİ HEDEFTEN UZAKLAŞAN YÖNETİCİLER  VAR

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Atatürk’ün ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. “Kurtuluş Savaşımızın önderi, ebedi başkomutanımız, Cumhuriyetimizin Kurucusu, Mazlum milletlerin umudu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölüm yıldönümünde bir kez daha rahmet, özlem, şükran ve minnetle anıyoruz” diyen Arık, mesajında şu görüşleri dile getirdi: “ ‘Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır.

Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır’ diyerek yurduna ve dünyaya ölümsüz eserler bırakan Atatürk’ün nasıl bir büyük devlet adamı, nasıl bir büyük deha olduğunu her geçen gün daha iyi anlıyoruz. T

ürkiye Cumhuriyeti’ni ‘Türk Milletinin karakterine en uygun yönetim şekli Cumhuriyettir’ diyerek bu ülkenin yurttaşlarının kula kul değil, özgür bireyler olmasının yolunu açan; egemenliği millete veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bu millet çok şey borçludur. Atatürk sayesinde bu milletin çocukları ülkenin gerçek sahipleri olmuş, her makama yükselmiştir. Çiftçi Abdullah’ın oğlu Çetin Arık da Atatürk devrimleri sayesinde önce hekim sonra da vekil olmuştur. Ömrü cephelerde geçen büyük bir asker olan Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ne muasır medeniyetler seviyesini hedef gösteren, bu konuda büyük devrimlere imza atan Büyük devlet adamı olarak eşsiz ön görüsüyle bugün yaşadığımız tehlikeler konusundan da bizleri uyarmıştır. Bugün yaşadığımız sorunların temelinde de Büyük İnsan Atatürk’ün gösterdiği hedeflerden uzaklaşan ülke yöneticilerinin yattığı bir gerçektir. Ama Atatürk’ün kulluktan yurttaşlığa taşıdığı aziz milletimiz bu tehlikeye karşı yine Atasının yanında yer alacak, Atasının emanetlerine sahip çıkacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önderimiz, ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmet, şükran ve minnetle anıyorum”

 

Yorumlar (0)