CHP'Lİ ÇETİN ARIK KAYSERİ'NİN BİTMEYEN PROJELERİNİ GÜNDEME TAŞIDI: AKP 17 YILDIR KAYSERİ'YE HAYAL SATIYOR

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, AKP’nin 17 yıldır Kayseri’ye hayal sattığını belirtti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçesinin görüşmelerinde söz alan Arık, AKP’nin başta hızlı tren olmak üzere Kayseri’ye verdiği sözleri yerine getirmediğini belirterek, “İlim Kayseri, Türkiye’de ticari zekâsı ve ticari başarısıyla nam salmış, ticari dehası fıkralara konu olmuş bir kent ama gel in görün ki Türkiye son on yıldır öyle bir tüccar hükûmet tarafından yönetiliyor ki Kayseri’ye pabucunu ters giydirir. Neden böyle söylüyorum? Çünkü bu tüccar hükûmet Kayseri’ye tam on yedi yıldır hayal satıyor; evet, yanlış duymadınız, Kayseri’ye tam on yedi yıldır hayal satıyor” diye konuştu.

Vekil Haberleri 06.11.2018, 11:07 06.11.2018, 11:07
CHP'Lİ ÇETİN ARIK KAYSERİ'NİN BİTMEYEN PROJELERİNİ GÜNDEME TAŞIDI: AKP 17 YILDIR KAYSERİ'YE HAYAL SATIYOR

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri’nin bir türlü bitmeyen projelerini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a sordu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bütçesinin görüşüldüğü Plan Bütçe Komisyonu’nda söz alan Arık, “İlim Kayseri, Türkiye’de ticari zekâsı ve ticari başarısıyla nam salmış, ticari dehası fıkralara konu olmuş bir kent ama gel in görün ki Türkiye son on yıldır öyle bir tüccar hükûmet tarafından yönetiliyor ki Kayseri’ye pabucunu ters giydirir. Neden böyle söylüyorum? Çünkü bu tüccar hükûmet Kayseri’ye tam on yedi yıldır hayal satıyor; evet, yanlış duymadınız, Kayseri’ye tam on yedi yıldır hayal satıyor. ‘Olduydu’ ‘olacaktı’ ‘proje aşamasındaydı’ ‘proje bitti’ ‘ihale aşamasındaydı’ ‘kazma vurulacaktı’ diye güzel Kayseri’miz oyalanıyor, hayal satılıyor” diye konuştu.

“OĞLU 3 KEZ MİLLETVEKİLİ OLDU AMA HIZLI TREN GELMEDİ”

Her seçim dönemi Kayseri’ye hızlı tren sözünün verildiğini belirten Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bakınız, geçen yıl yine bu tarihte Plan ve Bütçe Komisyonunda Sayın Bakan Ahmet Arslan’a Kayseri-Ankara arasındaki hızlı tren projesinin ne aşamada olduğunu sordum AKP Milletvekili Sayın Yaşar  Karayel Kayseri-Ankara hızlı tren hattının ihalesinin ta 2015 yılında yapılacağını söylemişti; 2018 yılı bitiyor, aradan dört yıl geçmiş, Sayın Yaşar Karayel’in oğlu Kayseri’den 3 kez milletvekili seçilmiş ama ortada hâlâ hızlı tren yok. Sanki Kayseri-Ankara hızlı tren hattı tamamlanmış da şimdi de Kayseri-Antalya hızlı tren hattı hayali satılmaya başlanıyor. Bakalım bu hayali kaç yıl satacaklar, bu hayalle kaç yıl daha oy alınacak? Şimdi, yerel seçimler yaklaşıyor ya yerel medyada da boy boy hızlı tren masalını anlatmaya devam edecekler. Sayın Bakanım, bir kez de size soruyorum: Kayserili ne zaman hızlı trenle Ankara’ya gelecek?”

KAYSERİ KAMU YATIRIMLARINDA 78. SIRADA

Kayseri’nin kamu yatırımlarından hak ettiği payı alamadığını belirten Arık, AKP’li siyasetçilerin kentini değil kendini düşündüğü için Kayseri’nin yatırımlarını takip etmediğini söyledi. Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Kayseri’de yapılan kamu yatırımları konusunda bazı önerileri sizlerle paylaşmak isterim: Nüfus bakımından ele aldığımız zaman Kayseri’miz Türkiye’de ilk 20 il arasında, kamu yatırımları açısından 19’uncu sırada yer almış; yine 2017 itibarıyla kişi başına kamu yatırımlarına bakıldığında Kayseri 81 il arasında 78’inci sırada yer alıyor. Peki, bu tablo karşısında AKP’nin savunması ne olabilir sizce? Ben size söyleyeyim: Biraz da Kayserililerin gönlünü okşayarak ‘Kayserili işini bilir.’ diyecekler. Aslında işini bilen de Kayserililer değil, AKP’nin Kayseri’deki siyasileri; onların gemileri yürüsün yeter, onlar Kayseri’nin hakkı olanın peşinde koşmayı çoktan unutmuşlar. Sayın Bakan, Kayseri’nin havaalanı genişletme çalışması da seçimden seçime hatırlanan, sonra unutulan projelerden biri. ‘Yok tesisi yapıldı’ ‘yapılacaktı’ yok, ‘geldiydi’ ‘gittiydi’ ‘ecekti’ ‘acaktı’yla Kayserili oyalanıyor, ortada hiçbir şey yok”

“BİR TARİH YOK OLMAK ÜZERE”

Konuşmasında tarihi Şahruh Köprüsü’nü de gündeme taşıyan Arık, bölge halkının tarihi köprünün trafiğe kapatılmasını ve yeni bir köprü yapılmasını istediğini söyledi. AKP’nin sürekli yol yapmakla övündüğünü ancak yapılan yolların sürekli onarıma alındığını ifade eden Arık, “Bakınız, yine üç yıldır benim söylemekten dilimde tüy bitti ama AKP’lilerin duymadığı, görmediği ta 1480 yılında yapılan altı kemerli Şahruh Köprüsü var. Şahruh Köprüsü yıkılmak üzere, bir tarih yok olmak üzere. Sayın Bakan, Sarıoğlanlılar, Karaözülüler yeni bir köprü yapılarak Şahruh  Köprüsü’nün trafiğe kapatılmasını istiyorlar; yoksa orada büyük felaketler olacak, bir tarih yok olacak, ben sizi buradan bir kez daha uyarıyorum. Sayın Bakan, on yedi yıldır en çok yol yapmakla övünüyorsunuz, evet, yapıyorsunuz da Allah razı olsun. Üç yıldır Kayseri’den Ankara’ya gidiyorum, hep aynı yerde, aynı noktada yol yapım çalışması var. Allah rızası için bir kez olsun yol onarımı olmadan gidip gelemedim, sürekli yol onarımı. Sayın Baki Ersoy da herhâlde buralarda, siz de gidip geliyorsunuz, bir kez olsun yol onarımına denk gelmeden yolculuk yapabildiniz mi? Sayın Bakan, bizim mühendislerimizde mi bir sorun var, bu işi bilmiyorlar mı, asfaltımızda mı sıkıntı var, arabalarımızda mı sorun var, yoksa malzemeden mi çalınıyor, birileri yolunu mu buluyor ben anlayabilmiş değilim; neden yolumuz bu kadar bozuluyor? ‘Yol’ demişken yine Felahi ye ilçemizin yıllardır beklediği yaklaşık 16 kilometrelik Göğdere yolu yapılamadı. En son Ferahiye Belediye Başkanının ‘2018 yatırım programına girdi.’ diye açıklaması var, 2018 yılı bitiyor…” diye konuştu.

Yorumlar (0)