CHP'li Cengiz GÖKÇEL'in 10 Kasım Mesajı

Demokratik, laik, çağdaş Türkiye’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bir 10 Kasım’da daha özlemle ve minnetle anıyoruz.

Vekil Haberleri 09.11.2018, 10:12 09.11.2018, 10:12
CHP'li Cengiz GÖKÇEL'in 10 Kasım Mesajı

O’nun yüce mirasının tahrip edilmek istendiği bugünlerde 10 Kasımlar umutsuzluk günü olamazlar. Bugün yeisle baş eğme, Ata’mızı sadece anma günü değildir.

Gün, O’nu kaybetmenin hüznünü yaşarken, çizdiği aydınlık yolda yürüyecek genç nesillere Atatürk’ün ilkelerini, ideallerini ve Cumhuriyet’i kavratma günüdür.

Gün, O’ndan devraldığımız şanlı bayrağımızı gururla dalgalandırma, Atatürk’ü anlama günüdür.

Gün, eşsiz liderimizin mirası olan Cumhuriyet’e, bağımsızlığa, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne sahip çıkma günüdür.

Atatürk ilke ve devrimlerinin gösterdiği hedeflere, çağdaş, aydınlık bir Türkiye umuduna dört elle sarılmak her geçen gün daha gerekli hale geliyor.

O’nun adını ve mirasını gölgelemeye çalışanlar, emellerine asla ulaşamayacaktır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün anısı ulusumuzun kalbinde ışıklar içinde parlamakta ve bu aydınlık, dâhili ve harici bedhahları korkutmaktadır.

O’ndan aldığımız güçle O’nun mirası olan demokratik, laik, çağdaş bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılacağımıza güvenim tamdır.

Barışa, özgürlüğe, demokrasiye, bağımsızlığa, ilke ve devrimlerine olan kararlı inancımla Ulu Önder’i büyük saygı, sevgi ve minnetle anıyorum.

“Ey Büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim!”

 

Yorumlar (0)