CHP'li Candan Yüceer'in yeni yıl mesajı:2019'UN HUZUR, BARIŞ VE ADALETİNHAKİM OLDUĞU BİR YIL OLMASINI DİLERİM

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, yeni yıla ilişkin bir mesaj yayımladı. Mesajında Yüceer, 2019 yılının barış, adalet ve huzurun hakim olduğu bir yıl olması dileğinde bulundu. 2018 yılında canımızı yakan birçok hadisenin meydana geldiğini belirten Yüceer yeni yılın bu hadiselerin yaşanmaması için gerekli dersleri aldığımız bir yıl olmasını diledi.

Vekil Haberleri 30.12.2018, 12:30 30.12.2018, 12:30
CHP'li Candan Yüceer'in yeni yıl mesajı:2019'UN HUZUR, BARIŞ VE ADALETİNHAKİM OLDUĞU BİR YIL OLMASINI DİLERİM

Geçtiğimiz yılda, insan haklarının, basın hürriyetinin, ifade özgürlüğünün ayaklar altına alındığını, yargının ve medyanın ağır bir baskı altında olduğunu belirten Yüceer, 2018 yılında iktidarın giderek otoriterleştiğini ve bunu hayatımızın her alanında daha fazla hissettiğimizi belirtti.

Yüceer, “2018 yılında yüzlerce kadın cinayete kurban gitti, şiddete maruz kaldı. Yüzlerce emekçimiz hayatlarını iş cinayetleriyle kaybetti. Adalete olan güven halkın hiçbir kesiminde kalmadı. Geçim sıkıntısı her eve, her mutfağa yansır oldu. Halk, ay sonunu nasıl getireceğini düşünürken bir kısım ise ejder meyveleriyle, hayatımızda adını bilmediğimiz tropik yiyeceklerle sofralarını donattı.” dedi.

Yüceer 2018 yılında birçok acı hadisenin yaşandığını ifade ederek, “Tren kazalarında birçok yurttaşımız hayatını kaybetti. Bu kazaların sorumlularının hala ortaya çıkarılmaması hepimizin yüreğini yaralamış, vicdanımızı sızlatmıştır. 2018 yılında yaşadığımız acı hadiselerin tekrar yaşanmaması için başta iktidar olmak üzere hepimizin dersler çıkarması, 2019 yılında üzücü olaylarla karşılaşmamak için mücadele etmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Yüceer, “2019’da kimsenin aç kalmadığı, evine giderken herkesin filesinin dolduğu, kadın cinayetlerinin sona erdiği, iş cinayetlerine kurban vermediğimiz, çocuklarımız için gelecek kaygısı hissetmediğimiz, sevgi, barış ve hoşgörünün hakim olduğu, temel insan hak ve hürriyetlerinin her yerde sağlandığı bir dünya kurmak için çalışmak bizlerin öncelikli görevi ve gayesi olacaktır. Yeni yıl yeni başlangıçlar ve yeni umutlar anlamına gelir. Tüm vatandaşlarımızın yeni yılını kutlar 2019’un ülkemize, bölgemize ve tüm Dünya’ya huzur, barış ve adalet getirmesini dilerim.” dedi.

Yorumlar (0)