CHP'Lİ CANDAN YÜCEER:EĞİTİMİN DİNSELLEŞTİRİLMESİNDE YENİ BİR ADIM

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çorlu İlçe Müftülüğü’nün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne resmi bir yazı yazarak Ortaokul öğrencilerinin sabah namazı buluşmaları adı altında yakın camilere götürülmelerini talep etmesine yaptığı yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi. Yüceer açıklamasında “Milli Eğitim müfredatı artık müftülüklerde belirleniyor” dedi.

Vekil Haberleri 14.11.2018, 13:54 14.11.2018, 13:54
CHP'Lİ CANDAN YÜCEER:EĞİTİMİN DİNSELLEŞTİRİLMESİNDE YENİ BİR ADIM

Çorlu Kaymakamlığı İlçe Müftülüğünün 22.10.2018 tarihli yazısıyla perşembe günleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ortaokullarda öğrenim gören öğrencilerin sabah namazı buluşmaları adı altında yakın camilere götürülmelerinin talep edildiğini belirten Yüceer, bu talebin Anayasa’da yazılı olan laiklik ilkesiyle ve milli eğitim temel kanunuyla açık bir tezat oluşturduğunu ifade etti.

BU ÜSTÜ ÖRTÜLÜ BİR ZORLAMADIR

“Eğitim sisteminin dini referanslara dayalı hale getirilmek istenilmesinin ideolojik bir dayatma” olduğunu belirten Yüceer, “Müftülüğün bu talebi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bu talebi yerine getirmesi, çocukları ve ailelerini seçeneksiz bırakmaktadır. Bu üstü örtülü bir zorlamadır. Velilerin bu talebe uymamaları durumunda çocuklarının mimlenecekleri ve fişlenecekleri korkusu yaşaması kaçınılmazdır.” dedi.

HEDEFLENEN NORMAL OKULLARI DA İMAM HATİP OKULLARI HALİNE GETİRMEKTİR

Eğitim sistemini din temelli hale getirme arzusunun ilk yansımasının bu olmadığını belirten Yüceer, “eğitimde tarikatların artan etkisi, sıbyan mekteplerinin hortlatılmak istenmesi, Maarif Vakfı Kurulması, Milli Eğitim Bakanlığının adını Maarif Bakanlığı olarak değiştirme arzusu, karma eğitimin tartışmaya açılması gibi pek çok örnek açık bir niyeti ortaya koymaktadır, hedeflenen eğitimin dinselleştirilmek, normal okulları da İmam Hatip okulları haline getirmektir” dedi.

GENÇ DİMAĞLARI BELLİ BİR İDEOLOJİ VE DİNSEL YAKLAŞIM İLE BİÇİMLENDİRME ÇABASI ARTIYOR

Hâlihazırda okullarda zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi verildiğini, çocukların bu konularda yeterli eğitimi aldıklarına dikkat çeken Yüceer, “her geçen yıl manevi eğitim adı altında genç dimağları belli bir ideoloji ve dinsel yaklaşım ile biçimlendirme çabasının arttığına tanık oluyoruz. Bu görev İlçe Müftülüğünün ya da Milli Eğitim Müdürlüğünün değildir. Milli Eğitim müdürlüğünün görevi dini eğitim projeleri yerine çocuklarımızı çağın ihtiyaçlarına göre yetiştirecek projeler üretmektir. Çocuklarına hangi dini eğitimi vereceklerini, hangi dinsel pratikleri öğreteceklerini belirlemek çocukların ana-babalarına bırakılmalıdır.” Dedi.

 

Yorumlar (0)