CHP'Lİ CANDAN YÜCEER'DEN ÇORLU'NUN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU MESAJI

1 Kasım Çorlumuz için Çorlulular için zafer ve onur günüdür.

Vekil Haberleri 31.10.2018, 10:12 31.10.2018, 10:12
CHP'Lİ CANDAN YÜCEER'DEN ÇORLU'NUN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU MESAJI

1 Kasım milli mücadelenin taçlanmasının, azmin, kararlılığın, birlik olmanın, tam bağımsızlık tutkusuyla birbirine kenetlenmenin tarihidir.

 

Çorlulular, vatan topraklarında bağımsız olarak, özgür bir şekilde yaşamamız için, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için kanlarıyla 96 yıl önce eşsiz bir kahramanlık destanı yazmıştır.

 

Ulu Önder Atatürk’ün başlattığı ulusal Kurtuluş Savaşı’na, genci, yaşlısı, kadını erkeği ile canlarıyla ortak olan Çorlu’nun yaşadığı o duyguyu, o coşkuyu, o onuru bir kez daha kalbimizde hissediyoruz.

 

Ancak bu önemli günleri sadece hatırlamakla yetinmemeliyiz. Cumhuriyetin hangi şartlar altında kurulduğunu gelecek nesillere anlatmak, bu kutsal emanete sahip çıkmak, kahramanlarımıza minnet borcumuzu ifade etmek hepimizin görevimizdir.

 

Biliyoruz k, 96 yıl önce Çorlu, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’e nasıl sahip çıktıysa, bugünden yarına da bu topraklara bu değerlere sahip çıkacaktır. 

 

Çorlu bu aydınlık yoldan hiçbir zaman şaşmamıştır, şaşmayacaktır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle başta Atatürk olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 

 

Çorlu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yılını bir kez daha kutluyor, tüm Çorlulu hemşerilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar (0)