CHP'li Çakırözer'den Meclis'te Eskişehirspor'a destek çağrısı

Eskişehirspor’un yaşadığı mali sıkıntıları Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun gündemine getiren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Anadolu kulüplerine örnek olmuş Eskişehirsporumuz ne yazık ki zor günlerden geçiyor. Eskişehirsporumuzun yaşadığı sıkıntıların giderilmesi için TFF’nin denetimsizliğinden kaynaklanan transfer yasağı derhal kaldırılsın. Takımın Spor Toto’da bekleyen 3 milyona yakın lirası hemen kulübe teslim edilsin” dedi.

Vekil Haberleri 08.11.2018, 12:30 08.11.2018, 12:30
CHP'li Çakırözer'den Meclis'te Eskişehirspor'a destek çağrısı

SPOR TOTO’DA BEKLEYEN 3 MİLYONU ÖDEYİN

CHP’li Çakırözer TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçe görüşmeleri sırasında söz alarak, Eskişehirspor’un yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.  

Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan destek isteyen Çakırözer, Eskişehirspor’un yaşadığı mali sıkıntıları gündeme getirerek, “Taraftar kültürü ve başarılarıyla Anadolu kulüplerine örnek olmuş Eskişehirsporumuz ne yazık ki zor günlerden geçiriyor. Eskişehirsporumuzun ihtiyaçları var. Bu zor günlerin atlatılması ve bu ihtiyaçların karşılanması adına Spor Toto'da bekleyen 3 milyon lira alacağı derhal kulübe teslim edilmelidir” dedi.

TÜM TÜRKİYE ONLARI KONUŞUYOR

Çakırözer kulübün transfer yasağını da dile getirerek, “Transfer yapılamadığı için alt yapıdan futbolcularımız maçlara çıkıyor. Ama her şeye rağmen gurur tablosu yaşatıyorlar. Siyah Kırmızılı genç oyuncular giydikleri formanın hakkını her maçta sonuna kadar veriyor. Aldıkları galibiyetler kadar, gösterdikleri performans Türk futbolunun gündemini yaratıyor. Tüm Türkiye onları konuşuyor. Buradan da bir kez daha tebrik ediyoruz” dedi.

TRANSFER YASAĞI KALDIRILSIN 

Transfer yasağının kaldırılmasını isteyen Çakırözer, “Altyapı oyuncularımız da başarılı ama Futbol Federasyonunun denetim yapmaması nedeniyle Eskişehirsporumuza getirilen bu transfer yasağı derhal kaldırılmalıdır. Bunun için ya af getirilmeli ya da Eskişehirsporumuzun yaşaması adına bu transfer yasağı da hemen kaldırılmalıdır” diye konuştu.

AMATÖR KULÜPLERİN SAHA İHTİYACI KARŞILANSIN

Konuşmasında amatör kulüplerin yaşadığı sıkıntıları da dile getiren Çakırözer, amatör kulüplerin de desteklenmesini istedi. Çakırözer, “Amatör kulüplerimizin de ciddi sıkıntıları var. Eskişehirimizde 70  amatör futbol takımımız var. Bir yılda bin 350 müsabaka oynuyorlar. Bunlar bundan birkaç yıl önce 12-13 sahada oynayabiliyorlardı ama şu anda sadece 5 sahada oynamak zorunda kalıyorlar. Eskişehirimizdeki amatör sporcularımız için saha ihtiyaçları da acilen karşılanmalıdır” çağrısında bulundu.

 

    

Yorumlar (0)