CHP’li Çakırözer’den Gaziler Günü mesajı

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Ülkemizin birlik ve bütünlüğü için gözünü kırpmadan canını siper eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize minnettarız. Gaziler Günü’nde Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve şükranla anıyorum” dedi.

Vekil Haberleri 19.09.2019, 12:07
CHP’li Çakırözer’den Gaziler Günü mesajı

Çakırözer, 15 Temmuz şehit ve gazileri ile terörle mücadelede şehit olanlar ile gaziler ve şehit aileleri arasındaki ayrımcılığın giderilmesi çağrısında bulundu. Çakırözer, muharip gazilere verilen şeref aylıkları arasındaki farkın da kaldırılmasını da isteyerek, “İktidar muhalefet ayrımı olmaksızın onların talep ve beklentilerini yerine getirerek, hayatlarını en iyi koşullar altında sürdürmelerini sağlamak hepimizin boynunun borcudur” dedi.

ONUR VE GURUR KAYNAĞIMIZ

CHP’li Çakırözer 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Eskişehir’de düzenlenen törene katılarak tüm gazilerin ve ailelerinin Gaziler Günü’nü kutladı. Tören sonrasında yaptığı açıklamalarda Çakırözer gazilerin talep ve sorunlarının giderilmesi çağrısında bulundu. Çakırözer, “Ülkemizin güvenliği söz konusu olduğunda vatan topraklarını korumak ve savunmak için, üstün bir cesaret örneği göstererek, en zor koşullar altında canlarını ortaya koymaktan hiçbir şekilde çekinmeyen, şehit ve gazilerimiz her zaman onur ve gurur kaynağımızdır” dedi.

AYRIMLARI KALDIRIN

Şehit aileleri ve gazilerin sıkıntı ve taleplerini dile getiren Çakırözer, şehit ve gaziler arasında ayrımcılığın ortadan kaldırılmasını isteyerek, “Şehitlerimizin özlük hakları arasında var olan ciddi farklar giderilmelidir. 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişimi sırasında şehit olanların yakınları ve gaziler ile terörle mücadelede şehit olanların yakınları ve gazileri arasında ayrımcılık ortadan kaldırılmalıdır” dedi.

TALEPLERİ SIRALADI

Muharip gazilere verilen şeref aylıkları arasındaki farkların kaldırılmasını ve diğer gazi maaşları ile eşit olmasını belirten Çakırözer muharip gazi ve yakınlarının taleplerini sıraladı. Çakırözer, “Muharip Gazilerimizin çocuklarına da kamu kurum ve kuruluşlarında çalışma hakkı tanınmalıdır. Ücretsiz seyahat hakkından yararlanacak muharip gazi çocukları için 25 yaş sınırının kaldırılmalıdır. Vatanımızı, bağımsızlığımızı korurken hayatını veren şehitlerimizin aileleri ile kahraman gazilerimiz hepimize emanettir. Onlara en üst düzey yaşam imkanlarını vermek zorundayız” mesajını verdi.

Yorumlar (0)