CHP'li Çakırözer'den Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü ve Şehitler Günü mesajı:'Büyük uyanışın adı'

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104’üncü yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vekil Haberleri 17.03.2019, 14:00 17.03.2019, 14:00
CHP'li Çakırözer'den Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü ve Şehitler Günü mesajı:'Büyük uyanışın adı'

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104’üncü yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Çakırözer, “Bugün bir kez daha, tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferinde Anadolu halkının verdiği onurlu mücadeleyi saygı ile hatırlıyor; 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Gününde, vatan topraklarımızın kurtarılmasında canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum” dedi.

Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıldönümü ve Şehitleri Anma günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan CHP’li Çakırözer, “Bugün, ülkemizin ve dünya tarihinin akışını değiştiren Çanakkale Destanın 104. yılında vatan topraklarını düşmana teslim etmeyen aziz kahramanlarımızın hatırası önünde bir kez daha saygı ile eğiliyoruz” dedi.

ÇANAKKALE ZAFERİ BÜYÜK UYANIŞIN ADIDIR

Çanakkale Zaferi’nin Türkiye’nin şan ve şeref nişanesi olduğunu vurgulayan Çakırözer’in mesajı şöyle:

“Çanakkale Zaferi büyük uyanışın adıdır. Bağımsızlık aşkıyla cepheye koşanlar Çanakkale Zaferi’nde ulusal kurtuluş savaşının da temelini attılar. Bu temeli atarken, kardeşçe yaşama ülküsünü, ulus olma bilincine dönüştürdüler. 104 yıl önce kahramanlık destanı yazılan Çanakkale'de ortaya konan güçlü birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuna bugün her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç var.  Bu duygu ve düşüncelerle, bugüne ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna canlarını feda eden ve milletimizin gönlünde yatan aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. Yurt sevgisinin, bağımsızlık ile özgürlüğün ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerimizle, gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyorum.”

AYRIM KALKMALI

Mesajında şehitler arasındaki ayrımın giderilmesi çağrısında da bulunan Çakırözer, 15 Temmuz darbe şehitleri ve gazileri ile terörle mücadele ederken hayatını kaybeden şehitler ve gaziler arasındaki ayrımın ortadan kaldırılmasını istedi. Çakırözer, “Şehitler, şehit aileleri ve gazilerimiz arasında ayrım gözetilmesini kabul etmek mümkün değil, bu ayrım vicdanlara sığmıyor. Türkiye'nin birliği, bütünlüğü, vatandaşların can güvenliği için hayatını ortaya koyan şehitlerimizin yakınları ile gazilere en üst düzey imkanların sağlanması gerekiyor” dedi.

Yorumlar (0)