CHP'li Çakırözer'den Belediye-İş Genel Merkeze ziyaret

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Türk-İş’e bağlı Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası Belediye-İş Genel Merkezi’ni ziyaret ederek, Genel Başkan Nihat Yurdakul ve yönetim kurulu üyeleriyle emekçilerin çalışma koşullarına ilişkin talep ve beklentilerini konuştu.

Vekil Haberleri 02.01.2019, 13:00 02.01.2019, 13:00
CHP'li Çakırözer'den Belediye-İş Genel Merkeze ziyaret

Türkiye’nin dört bir yanında belediyelerde çalışan emekçilere teşekkür eden Çakırözer, yeni yıllarını kutlayarak, “Ülkemizin dört bir yanında belediyelerimizde çalışan emekçilerimiz şehirlerimizde yurttaşlarımıza en iyi hizmeti sunabilmek için var gücüyle çalışıyorlar. Hepsine minnettarız, onların her zaman yanındayız. Belediyelerde çalışan ve kadro vaadiyle kandırılan işçilerimizin hak kayıplarının iade edilmesi ve verilen sözlerin tutulması için hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ, TALEP VE SIKINTILARI DİNLEDİ

CHP’li Çakırözer Belediye İş Genel Merkezi’ni ziyaret ederek, Genel Başkan Nihat Yurdakul’u makamında ziyaret etti, işçilerin talep ve sıkıntılarını konuştu. Nihat Yurdakul ve yönetim kurulu üyelerinin yeni yıllarının da kutlayan Çakırözer, Türkiye’nin dört bir yanında belediye çalışanlarına emekleri için teşekkürlerini sundu.

Belediye İş Olağan Genel Kurulu’nda Toplu İş Sözleşmesi (TİS) Genel Sekreterliği görevine seçilen Eskişehir eski Şube Başkanı Güney Demirdaş’ı da makamında ziyaret eden Çakırözer, Eskişehir’de sivil toplum örgütü yönetici ve temsilcilerinin Ankara’da Genel Merkezde çeşitli görevlere gelmesinin tüm Eskişehir’i gururlandırdığını belirterek, Demirdaş’ı tebrik etti, başarılar diledi.

TOPLU SÖZLEŞME HAKKINI GERİ VERİN

İktidarın taşerona kadro açıklamalarının belediyelerde çalışan yüzbinlerce taşeron emekçiyi kapsamadığını belirten Çakırözer, “Ülkemizin dört bir yanında kadro vaadiyle binlerce emekçimizi oyaladılar. Kamuda çalışan taşeron işçilerimizin kadroya geçirilmesi hepimizi sevindirirken, belediyelerde çalışan yüzbinlerce işçiye ise gerçek anlamda bir kadro verilmemesi hepimizi hayal kırıklığına uğrattı. Yıllardır Anayasal sendikalaşma ve toplu sözleşme hakkını kullanamayan, hakkı hukuku yenilen, fazla mesaileri ödenmeyen taşeron emekçilerimizin yaşadığı sorunlar artık son bulmalıdır. Kadro vaadiyle mağdur edilen, hak kaybına uğrayan emekçilerimize yüzde 4 zulmüne son verilmeli, sendikalaşma ve toplu sözleşme haklarını kullanarak çalışma ve yaşama koşullarını düzeltilmelidir” dedi.

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

İşçinin, emekçinin her zaman yanında olduklarını belirten Çakırözer, “Bizler her zaman emekçilerimizle, onların hakkını, hukukunu savunan örgütlü yapılarıyla dayanışma içindeyiz. Sizlerin taleplerinin her zaman takipçisiyiz. Her zaman yanınızdayız” diye konuştu.

Yorumlar (0)