CHP’li Çakırözer’den Bakan Albayrak’a İVME Paketi tepkisi

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın İVME Finansman Paketi'ne ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi.

Vekil Haberleri 06.10.2019, 14:54
CHP’li Çakırözer’den Bakan Albayrak’a İVME Paketi tepkisi

Bakan Albayrak’ın Seracılık Finansman Paketi ile üreticilere sağlanan kredilere yönelik sosyal medya paylaşımını eleştiren Çakırözer, “Sayın Bakan paylaşımında tarım için ivme kredilerinden bahsediyor. Eskişehir’imizde Haziran ayında gerçekleşen sel felaketini yaşayan seracılarımız hala mağdur. Devletin 60 milyonluk hasar raporu dahi 4 aydır Saray kapısında beklerken, Sarıcakaya’da, Seyitgazi’de, Mihallıçcık’da, Odunpazarı’nda 2 binin üzerinde çiftçi hala borç batağında! Hani nerede seralara İVME Paketi. Süslü paketlerle çiftçiyi kandırmaktan artık vazgeçin” dedi.

SEL MAĞDURU SERALARI HATIRLATTI

CHP’li Çakırözer Eskişehir’de etkili olan sel felaketinden etkilenen çiftçilere verilmeyen destekleri hatırlatarak, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sosyal medya hesabından İleri, Verimli, Milli Endüstri (İVME) Finansman Paketi’ne ilişkin  “İVME Finansman Paketi, sanayi ve tarım alanlarında üretim altyapısının gelişmesi için katkı sağlamaya devam ediyor” açıklamalarına tepki gösterdi.

Çakırözer,  Bakan Albayrak’ın “Seracılık Finansman Paketi ile de üreticilere sağlanan kredi tutarı 7 Ağustos'tan bugüne 1,9 milyar Türk lirasından yüzde 24 artışla 2,35 Türk lirasına ulaştı” şeklindeki ifadelerini eleştirerek, Eskişehir’deki sel mağduru çiftçileri ve hasar gören seraları hatırlattı.

60 MİLYONLUK HASAR AYLARDIR SARAY’DA NEDEN BEKLETİLİYOR

Eskişehir’de etkili olan sel felaketinde seraları hasar gören binlerce çiftçiye hasar tespitlerinin hala verilmediğini söyleyen Çakırözer, “Eskişehir’deki sel felaketinden Odunpazarı Kalkanlı’da, Sarıcakaya İğdir köyümüzde domates üreticisine, Mihallıçcık’taki kiraz üreticisine binlerce çiftçimiz etkilendi. Birçok çiftçimizin seraları kullanılmaz hale geldi. Aradan 4 ay geçmesine rağmen çiftçilerimize devletin 60 milyonluk hasar tespit paraları verilmedi. Çiftçilerin bankalara olan borçları bile hala yapılandırılmadı. Eylül ayından beri çiftçilerin borçları faiz üzerinden işliyor. İğdir’de, Kalkanlı’da, Kapukaya’da, Aksaklı’da, Yahnikapan’da seraları, tarım alanları sular altında kalan çiftçilerimiz Sayın Bakan için ne ifade ediyor. Sayın Bakanın bahsettiği Seracılık Finansman Paketi’nden Eskişehirli çiftçimiz ne kadar faydalanmış?” diye sordu.

SÜSLÜ PAKETLERLE ÇİFTÇİYİ KANDIRMAKTAN VAZGEÇİN

Çakıözer, “Sayın Bakan Eskişehirli çiftçilerin Saray’da bekletilen 60 milyonluk alacağından haberdar edilmediği çok belli. Çiftçi destek beklerken, çiftçilerin bankaya olan borçları faizler üzerinden işlem görürken Seracılık Finansman Paketinde bahsedilen rakamların inandırıcılığı kalmamıştır. Artık süslü rakamlarla, paketlerle çiftçiyi, kandırmaktan vazgeçin. Yurttaşın asıl talepleri karşılanmadığı sürece hangi paket çıkarılırsa çıkarılsın bu ülkeye katkı sağlamaz” dedi,

Yorumlar (0)