CHP'li Çakırözer'den 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajı

Çakırözer: “Kadın-erkek eşitliğinin sağlandığı toplumlar gelişir ve saygınlık kazanır”

Vekil Haberleri 07.03.2019, 14:12 07.03.2019, 14:12
CHP'li Çakırözer'den 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında Türkiye’de son 4 yılda bin 700’den fazla kadının öldürüldüğüne dikkat çeken CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Ortaya çıkan rakamlar çok ürkütücü. Bir toplumun gelişmesi, uluslararası saygınlık kazanması o ülkedeki kadınların her alanda eşit, özgür ve refah koşullarda yaşamasına bağlıdır. Kadın haklarının gelişmesi, her alanda kadın erkek eşikliğinin sağlanması ülkelerin, toplumlumların gelişmesi demektir” dedi.

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınlarına sağladığı imkanların hiç bir zaman unutulmaması gerektiğini de belirten Çakırözer, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına sağladığı imkanlar hiçbir zaman unutmayacağız” dedi.

KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

8 Mart Dünya Emekçi kadınlar Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan CHP’li Çakırözer, tüm kadınların Dünya Emekçi kadınlar Günü’nü kutladı.

HAR ALANDA KADIN ERKEK EŞİTLİĞİNİ SAĞLAMALIYIZ

Raporlara göre Ocak ayında 43, Şubat ayında ise 31 kadın öldürüldüğünü dile getiren Çakırözer, “2018 yılında 477 kadın cinayete kurban gitti. 232 kadın ise yaralandı. Son 4 yılda bin 760 kadın öldürüldü. Ortaya çıkan bu rakamlar ürkütücü olmasının yanı sıra, Türkiye adına utanç verici. Bizler eğer şiddetle mücadele etmek istiyorsak öncelikle her alanda kadın ve erkek arasındaki eşitliği sağlamalıyız. Kadınların temel insan hakları hukuk güvencesi altına almalı ve bu haklar günlük hayatta uygulamaya konulmasını sağlamalıyız” dedi.

KADINLAR GEÇİM MÜCADELESİ DE VERİYOR

Ekonomide yaşanan krizin de en çok kadınları etkilediğine dikkat çeken Çakırözer, şu ifadeleri kullandı:

“DİSK’in açıkladığı Kadın Emeği Raporu’na göre, ekonomik krizin derinleşmesi kadınları 2 kat vurdu. Türkiye’de 20 milyondan fazla kadın çalışma hayatının dışında yer alıyor. 3 milyon kadın haftalık 45 saatten fazla çalışıyor. Kadınlar sadece şiddete karşı mücadele vermiyor, bir yanda eşit haklara sahip olmak için hak ve özgürlükler mücadelesi verirken bir yandan da ailelerini geçindirme mücadelesi veriyor” dedi.

ATATÜRK’E MİNNETTARIZ

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınlarına sağladığı imkanların hiç bir zaman unutulmaması gerektiğini de belirten Çakırözer, “Batı ülkelerinden yıllar önce ülkemizde kadınların haklarını sağlayan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e minnettarız. Bizler Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına sağladığı imkanlar hiçbir zaman unutulmayacağız.  Onun kadınıyla erkeğiyle eşit yaşasınlar diye kurduğu Cumhuriyetimizi ilelebet koruyacak ve yaşatacağız” dedi.

Yorumlar (0)