CHP'li Çakırözer'den 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

Çakırözer: ''Öğretmenleri mutlu olmayan bir toplum ilerleyemez"

Vekil Haberleri 23.11.2018, 20:20 23.11.2018, 20:20
CHP'li Çakırözer'den 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, “Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları başta olmak üzere, fikri hür, irfanı hür nesiller yetiştiren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, ebediyete göç etmiş öğretmenlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

Öğretmenlik mesleğinin dünyanın en kutsal mesleklerinden biri olduğunu belirten Çakırözer, “ Yurdun dört bir yanında sevgiyle ve özveriyle, çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilgi ve donanımla hazırlamak için tüm güçlüklere karşı göğüs geren tüm öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Okul yollarına düştüğümüz ilk andan itibaren sevgisi ve şefkatiyle bizi sarıp sarmalayan, öğrettikleriyle bizleri geleceğe hazırlayan öğretenlerimize minnettarız. Bizler eğitim sistemini iyileştirmek çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak istiyorsak, önce öğretmenlerin yaşam şartlarını iyileştirmeli ve hukuk devleti kurallarının gereğini yerine getirmeliyiz. Öğretmenleri mutlu olmayan bir toplum ilerleyemez” dedi.

CHP’li Çakırözer 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Mesajında eğitimin ana unsuru olan öğretmenlerin yaşadığı sorunların giderek arttığına dikkat çeken Çakırözer, ataması yapılmayan öğretmenlerden, mülakatlarda yapılan ayrımcılıklara öğretmen ve öğretmen adaylarının yaşadığı sıkıntıları paylaştı. Çakırözer yaşanan sıkıntıları ve öğretmenlerin talepleri şöyle sıraladı:

KADRO AYRIMI ORTADAN KALKMALI

“Öğretmenler arasında sözleşmeli, ücretli ve kadrolu olarak yapılan ayrım büyük eşitsizlik yaratmaktadır. Aynı hukuki normlara tabi olan öğretmenler bu farklı statülerle eşit haklardan yararlanamadığı gibi tayin, terfi, görevde yükselme, izin gibi birçok özlük hakkı açısından büyük farklar oluşmaktadır. Bu kadro ayrımı ortadan kaldırılmalı ve kadrolar güvenceli bir hale dönüştürülmelidir.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER KANAYAN YARA

117 bin 403 öğretmen açığımıza rağmen hükümet sadece 20 bin atama sözü vermektedir. Severek öğretmenlik mesleğini seçen gençlerimiz iş bulamamakta atanamadığı için gelecekten ümidini kesmektedir. Ataması yapılamayan öğretmenler başka işlerde çalışmak zorunda kalırken, iş cinayetlerinde yaşamını yitirmekte, hayatını sonlandırmaktadır. 54 işsiz öğretmen ataması yapılmadığı için yaşamına son vermiştir.

MÜLAKATLARDA AYRIMCILIK BİTSİN

Sözleşmeli öğretmen atamalarında yapılan mülakatlarda da ayrımcılık yapılmaktadır. KPSS’den yüksek puan alan adaylar, ailesi suçlardan beraat etmiş olsa bile yakınları KHK ile ihraç edilmişse ya da KHK’lar ile kapatılan okullardan mezun olmuşlarsa kasten baraj altında bırakılmaktadır.

ÖĞRETMENLERİN MAAŞI BİN 576 TL ERİDİ

Öğretmen maaşları hızla erimektedir. 2008 yılında bin 196 TL alan bir öğretmen 23 çeyrek altın alabiliyorken, bugün 3620 TL alan bir öğretmen maaşı ile sadece 9 çeyrek altın alabiliyor. AKP iktidarı öğretmenlere 14 çeyrek altın borçludur. Öğretmenlerin maaşı bin 576 TL erimiştir

3600 EK GÖSTERGE HALA VERİLMEDİ

Ne 2023 Eğitim Vizyonu’nda ne de 100 Günlük Eylem Planı’nda yer verilmeyen 3600 ek gösterge bir an önce öğretmenlere verilmelidir.”

ÖĞRETMENLERİ MUTLU OLMAYAN BİR TOPLUM İLERLEYEMEZ

Öğretmenleri mutlu olmayan bir toplumun ilerlemesinin mümkün olmadığını belirten Çakırözer, “Çünkü öğretmenlerimiz bu ülkenin aydınlık yarınlarını inşa etmektedirler. Mesleğine kendisini veremeyen, yarını nasıl çıkaracağını kafasında sürekli olarak evirip çeviren, mesleki güvencesi olmayan, itibarı zedelenmiş bir öğretmenin bu topluma faydalı olmasını bekleyemeyiz. Bu sebeple de öğretmenlerimizin durumlarının iyileştirilmesi konusunda önemli adımların atılması hepimizin en öncelikli beklentisidir” dedi.

Yorumlar (0)