banner758

CHP'li Çakırözer: 'Yandaşın borçlarını erteleyen iktidar çiftçinin borcunu ertelemeli'

CHP’li Çakırözer, kota cezalarının affedilmesi için Alpulu pancar üreticilerinin yanından seslendi:

Vekil Haberleri 09.02.2019, 12:54 09.02.2019, 12:54
CHP'li Çakırözer: 'Yandaşın borçlarını erteleyen iktidar çiftçinin borcunu ertelemeli'

Şeker fabrikalarının tüm itirazlara rağmen özelleştirilmelerinin ardından pancar üretiminde sorunlar bitmiyor. Ülke genelinde pancar üreticilerine kotalarını dolduramadığı gerekçesiyle milyonlarca lira ceza kesildi. Eskişehir Alpu’daki pancar üreticilerinin sorunlarını dinleyen Çakırözer, “Sadece Eskişehir’de bin 500 ekiciye 3.5 milyon TL ceza kesilmiş.  Bu konuyu Meclis’e taşıyacağız.  Özelleştirme ve iklim koşullarının üstüne bu cezalar zorda olan çiftçimizi daha da içinden çıkılmaz bir duruma soktu.  Yandaşın, müteahhitin borçlarını  erteleyen, affeden iktidar çiftçimizin kotalardan kaynaklı borçları affedilmeli” dedi.  

 

ALPU’DA ÇİFTÇİYİ DİNLEDİ

Pancar üreticisi iktidarın tüm itirazlar karşı şeker fabrikalarını özelleştirmesinin ardınan şimdi de kota cezaları ile karşı karşıya. Çiftçiler pancar kotalarını dolduramadığı için milyonlarca lira tize ödemek zorunda bırakılıyor. Eskişehir’de yağışların az olması ve kuraklık nedeniyle çiftçilerin pancar kotalarını dolduramadığını belirten Çakırözer, binlerce çiftçiye uygulanan kota cezalarının kaldırılması için çiftçilerle birlikte iktidara çağrıda bulundu. Çakırözer, “Eskişehir’de 4 bin 800 pancar ekicisinden bin 500 ekiciye 3.5 milyon ceza kesilmiş. Çiftçi zaten borç içinde, kredilerle evini geçindirmeye, ekim yapmaya çalışıyor. Yandaşın, müteahhitin borçlarını  erteleyen, affeden iktidar çiftçimizin kotalardan kaynaklı borçları affedilmeli” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer yerel seçimlere kısa bir zaman kala partisinin İl Başkan Yardımcısı Vural Yörük, Alpu Belediye Başkan Adayı Gürbüz Güller, il ve ilçe yöneticileriyle Alpu’da çeşitli temaslarda bulundu. Partisinin ilçe başkanlığını ziyaret eden Çakırözer, Alpu Ziraat Odası Başkanlığı’na yeni seçilen Murat Tepe ve yönetimini ziyaret etti, Alpu’da pancar ekim kotasını dolduramadığı için binlerce ceza kesilen çiftçilerle buluştu, çiftçilere kesilen kota cezaların affedilmesini istedi. Çakırözer’e Alpu İYİ Parti İlçe Başkanı da eşlik etti.

BİN 500 ÇİFTÇİYE, 3.5 MİLYON KOTA CEZASI

Şeker pancarı üreticileriyle bir araya gelen Çakırözer Alpu’nun Türkiye’nin Şeker Pancarı üretiminde önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, “Pancar üreticileri her sene üreteceği pancar miktarını önceden beyan ediyor ve bu miktarı fabrikaya teslim ediyorlardı. Ancak bu sene yağışların az olması, kuraklık ve iklim değişikliği nedeniyle düşük rekolteye sebep oldu. Çiftçilerimiz kotayı dolduramadı. Kotayı dolduramayan bin 500 çiftçimize toplanda milyonlarca lira ceza kesildi.  Aralarında 19 bin lira ceza kesilen çiftçimiz var. Üreticilere ceza kesilmiş olması zorda olan çiftçimizi daha da içinden çıkılmaz bir duruma sokmuştur. Çiftçi zaten zorda. Bu cezalar affedilmelidir” dedi.

 ÇİFTÇİNİN BORÇLARI AFFEDİLMELİ

Alpu Ziraat Odası Başkanı Murat Tepe’ye de hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Çakırözer, çiftçilerin sıkıntılarını gidermek adına elinden gelen çabayı göstereceğini söyledi.  Pancar kotasını dolduramayanlara verilen cezalar konusunu Meclis'e taşıyacağını belirten Çakırözer, “Kotayı tutturamayan üreticilere ceza kesilmiş olması zorda olan köylüyü daha da içinden çıkılmaz bir duruma sokmuştur. Çiftçi zaten zorda. Yandaşın, müteahhitin borçlarını  erteleyen, affeden iktidar çiftçimizin kotalardan kaynaklı borçları affedilmeli” dedi.

 ZAFER YÜRÜYÜŞÜMÜZ ALPU’DAN BAŞLAYACAK

Çakırözer, partisinin Belediye Başkan adayı ve ilçe teşkilatı ile 31 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde destek istedi.  31 Mart’ta zafer yürüyüşlerinin Alpu’dan başlayacağını belirten Çakırözer, “ Alpu’ya son 4 yıl içinde ilçe belediyesi hiçbir yatırım yapmadı. 11 aydır işçilerin maaşları bile ödenmiyor. Ama Eskişehir Büyükşehir Belediyemiz yaklaşık 21 milyon liralık yatırım yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen kıt kanaat imkanlarıyla her bir mahallemize hizmet vermeye çalışıyor. İçme suyu, köy yolları, mezarlık bakımı için Büyükşehir Belediyemiz hizmetler yaptı. Sizlerden aldığımız destekle 31 Mart sonrasında Büyükşehir Belediyemizde Meclis üleşi sayımızı arttıracak ve Yılmaz Hocamızın şehrimize, Alpumuza daha çok hizmet sunmasına katkı sağlayacağız. Zafer yürüyüşümüz Alpu’dan başlayacak” dedi.

Yorumlar (0)