banner773

CHP'li Çakırözer ve Tüzün'den Bilecik'e ekonomi çıkarması

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve TBMM eski Başkanvekili, Bilecik MilletvekiliYaşar Tüzün Bilecik’te sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek, esnaf, çiftçi, sanayici ve iş insanlarını dinledi, ekonomideki kötü gidişattan kurtuluş için partisinin politikalarını anlattı.

Vekil Haberleri 05.01.2019, 14:06 05.01.2019, 14:06
CHP'li Çakırözer ve Tüzün'den Bilecik'e ekonomi çıkarması

Çakırözerve Tüzün “Ekonomideki kötü gidişat en çok üreticiyi, çiftçimizi, sanayicimizi, iş insanımızı etkiledi. Ekonomideki kötü gidişattan dolayı mermer ve seramiğin öncü illerinden Bilecik’te de işsizlik hat safhada, sanayici zor durumda. Bu kötü gidişattan kurtuluş için öncelikli yapılması gereken şey israf ekonomisinden vazgeçilmesidir. Tam demokrasi ve hukuk güvenliğinin sağlandığı bir Türkiye’de üretimi önceleyen ekonomi politikalarının hayata geçirilmesidir” dedi.

ÜRETİM YÜZDE 50 AZALDI, İŞSİZLİK ARTTI

TBMM eski Başkanvekili ve Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Bilecik Belediye Başkan Adayı Semih Şahin  ve Bilecik İl Başkanı Bilecik’te çeşitli temaslarda bulundu. Bilecik Ziraat Odası, Esnaf Kefalet Kooperatifi ile Sanayi ve Ticaret Odası’nı ziyaret eden CHP heyeti, çiftçi, esnaf, sanayici ve iş insanlarının sıkıntı ve taleplerini dinledi, partisinin politikalarını anlattı.

DEMOKRASİ, HUKUK GÜVENLİĞİ YOKSA YATIRIM GELMEZ

Ziyaretleri sırasında ekonomideki kötü gidişat karşısında partisinin politikalarını anlatan Çakırözer ve Tüzün, “Sadece Bilecik’imizde değil, Türkiye’nin dört bir yanında esnaf, çiftçi, sanayici borç içinde, üretemiyor. İşsizlik hat safhalara ulaştı. Ülke ekonomisindeki bu kötü gidişattan kurtulmak için yapılması gereken en önemli işlerden birisi devlette liyakat sisteminin yeniden inşa edilmesidir. Demokrasi,hukukun üstünlüğü ve hukuk güvenliğinin bir an önce sağlanmasıdır. ” dedi.

POLİTİKALAR ÜRETİM TEMELLİ YAPILMALI

Türkiye’nin üretimi önceleyen bir planlama politikasına ihtiyacı olduğunu vurgulayan Çakırözer ve Tüzün, “Bir ülke üretirse güçlü olur. Bugün her yerden üretimden kopan bir Türkiye var. Fabrikalar özelleştiriliyor, üreten desteklenmiyor. Teşvikler yetersiz. Ülkeyi yönetenlerin planlama örgütünü yeniden oluşturması lazım. Dolar esas alınarak yapılan ihalelerin hepsi Türk Lirasına çevrilmeli.Çocuklarımızı, torunlarımızı borç altında bırakamamak için kontrolsüz borçlanmadan vazgeçilmeli. Fakir, fukaranın sırtına yüklenen vergi politikasından, israf ekonomisinden de derhal vazgeçilmesi lazım” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINA BAHARI GETİRECEĞİZ

Ziyaretleri sonrasında Bilecik CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret eden heyet, hem ülke hem de Bilecik gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, yaklaşan yerel seçimleri konuştu. Parti İl binasında konuşan Çakırözer, “Ziyaretlerimizde gördük ki Bilecik çiftçisi üretemez halde, borç içinde. Esnaf bankalara kredi borçlusu. Seramiğin, mermerin merkezi Bilecik’te üretim yarı yarıya düşmüş, işsizlik birkaç ay öncesine kadar artmış. Yaklaşık 5 bin işçi işsiz kalmış. Çiftçiler, artan maliyetler ve yetersiz desteklemelerden şikayetçi, borç içinde, tarlasını ekemiyor. Evlatlarımıza miras bırakacağımız demokratik, özgür ve refah içinde bir Türkiye hedefi için ülkemizin dört bir yanında birlik ve beraberlik içinde mücadelemizi sürdüreceğiz. İl ve içe teşkilatlarımız, kadın ve gençlik kollarımıza ülkemizin geleceği için hep birlikte omuz omuza çalışacağız. Mart’ın sonunda ülkemize baharı hep birlikte getireceğiz” diye konuştu.

 

 

Yorumlar (0)