CHP’li Çakırözer: “Salgında aşevi hesaplarına bloke, belediyelerimize müfettiş vicdansızlıktır”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer koronavirüs ile salgınla mücadelede CHP’li belediyelerin başlattığı yardım kampanyaları ile aşevi hesaplarının bloke edilmesine Meclis’ten tepki gösterdi.

Vekil Haberleri 10.04.2020, 15:47
CHP’li Çakırözer: “Salgında aşevi hesaplarına bloke, belediyelerimize müfettiş vicdansızlıktır”

Eskişehir’de Büyükşehir ve Odunpazarı Belediyelerinin aşevi hesaplarının bloke edilmesinin ardından belediyelere müfettiş gönderildiğini duyuran Çakırözer, “Büyükşehir Belediyemiz 25 yıldır, Odunpazarı Belediyemiz 13 yıldır aşevi ile ihtiyaç sahiplerimize sıcak yemek gönderiyor. 25 yıllık aşevinden ne istiyorsunuz. Milletin aşıyla oynamayın. Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmamız gereken bu süreçte hayırseverlerin paralarıyla yoksullara yemek ulaştıran aşevlerimizin hesaplarının bloke edilmesi, belediyelerimize müfettiş gönderilmesi asla kabul edilemez. Bu vahim bir hatadır, vicdansızlıktır. Bu hatadan vazgeçin” dedi.

Koronavirüs salgını ile mücadelede CHP’li belediyelerin başlattığı yardım kampanyası hesaplarına getirilen blokelerin ardından şimdi de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Odunpazarı Belediyelerinin Aşevleri hesaplarına da bloke getirildi. CHP’li Utku Çakırözer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında Eskişehir’de belediyelerin aşevi hesaplarının bloke edilmesine tepki gösterdi. Çakırözer, aşevi blokelerinin ardından, belediyelere müfettiş gönderildiğine de dikkat çekerek, “Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmamız gereken bu dönemde, hemşehrilerimize yardım için koşan belediyelerimize yapılanlar asla kabul edilemez. Bu yanlıştan dönülmelidir” dedi.

VAHİM HATA, VİCDANSIZLIK

Çakırözer TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Salgın nedeniyle evlerinden çıkamayan yoksul insanlarımıza yardımda bulunmak için kampanya başlatan belediyelerimizin hesaplarına bloke konulduğu yetmedi şimdi de Eskişehir Büyükşehir Belediyemizin 25 yıldır ile Odunpazarı Belediyelerimizin 13 yıldır on binlerce ihtiyaç sahibi yurttaşımıza sıcak yemek verdiği aşevi bağış hesaplarına bloke getiriliyor. Bu vahim bir hatadır, vicdansızlıktır. Bundan derhal vazgeçilmelidir.”

SALGININ ORTASINDA BELEDİYELERE MÜFETTİŞ

İçişleri Bakanlığı’nın salgının ortasında Eskişehir’de belediyelere müfettiş gönderdiğini de belirten Çakırözer, “Belediyelerimizin aşevi hesaplarına blokeler yetmemiş bu salgın döneminde belediyelerimizin yaptığı yardımları denetlemek için belediyelere müfettiş gönderilmiştir. Bu salgın tüm insan hayatını yok etmekte. İnsanlar can derdindeyken, hep birlikte mücadele etmemiz gereken bir dönemde ayrı bir hesabı olan ve artık abone denilecek bağışçısı olan aşevlerinin yaptıkları yardımların engellemesini vicdanlar kabul etmiyor. Birlik, beraberlik ve dayanışma çağrısı yaptığımız bu süreçte yapılan bu tavır asla kabul edilemez” dedi.

BELEDİYELERİMİZ YOKSULLARIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEK

Eskişehir’de belediyelerin ihtiyaç sahibi yurttaşların yanında olmaya devam edeceğini aktaran Çakırözer, “Artık hayırsever yurttaşlarımızıh iyilik duygularını köreltmekten vazgeçilmelidir. Sizler ne yaparsanız yapın, gerekirse belediyelerimizin yatırımlarını kesin ama Eskişehir’de ve Türkiye’nin tüm şehirlerinde halkçı belediyelerimiz ve Belediye Başkanlarımız tek adam rejiminin tüm engellemelerine rağmen her zaman olduğu gibi bu salgın döneminde de hemşehrilerimize destek olamaya devam edecek” diye konuştu.

Yorumlar (0)