CHP’li Çakırözer sahaya indi: 'Emeklinin pazar çantası dolmuyor!'

Artan gıda fiyatları çarşıdan, pazara vatandaşın alım gücünü düşürürken, alışveriş çantalarını da boş bıraktı. Eskişehir’in Seyitgazi ilçesine bağlı Kırka Mahallesi’nde pazarda alışverişe çıkan vatandaşlar CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’e alım gücünün düşmesinden dert yanarken, emekliler, “Artık emeklilerin pazar çantası dolmuyor. Önceden 100 lira ile istediğimizi alır, çantamızı doldururduk. Şimdi 300 liraya dolmuyor. Alamıyoruz, dolduramıyoruz! Nasıl dolduralım” dedi. Pazardaki vatandaşı dinleyen CHP’li Çakırözer ise, emekli maaşlarının en az asgari ücret tutarına çıkarılması gerektiğini söyledi.

Vekil Haberleri 04.01.2022, 14:01 04.01.2022, 14:05
CHP’li Çakırözer sahaya indi: 'Emeklinin pazar çantası dolmuyor!'

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe ve CHP Seyitgazi İlçe Başkanı İsmet Ayrancı ile Seyitgazi’nin Kırka Mahallesi’nde pazara çıkan esnaf ve vatandaşları dinledi. Emeklilerin yoğunlukta olduğu halk pazarında vatandaşlar pazar çantasını dolduramamaktan dert yandı.

Pazara çıkan bir emekli, “Eskiden pazar çantamız 100 liraya doluyordu, şimdi 300 liraya dolmuyor. Emeklinin pazar çantası pazara geldiği gibi boş dönüyor, dolmuyor. Dolduramıyoruz, nasıl dolduralım” dedi.

“ESKİDEN 100 LİRA İLE ÇANTA DOLUYORDU”

100 lira ile pazara geldiğini söyleyen bir başka emekli ise, “Aldığım emekli maaşı 2 bin 500 lira. Neye yetecek? 100 lira ile pazara geldim, kelem aldım. Eskiden 100 liraya çantayı dolduruyorduk. Şimdi 10 liraya bir kelem aldım, 90 liraya ne alacağım bakalım” dedi.

GÜBRE ATAMAYAN ÇİFTÇİNİN TARLASI DA BOŞ KALDI

Çakırözer ve beraberindeki heyet Kırka’da pazara çıkan çiftçileri de dinledi. Artan gübre fiyatlarından dert yanan çiftçiler, tarlaların boş kaldığını söylerken, “Biz buğdayı verdik. Biz sattıktan sonra fiyatlar arttı, üretici olarak bir şey kazanamıyoruz. Atadan, babadan kaldığı için mecbur ekiyoruz. Dap gübresini yarım attık, yaprak gübresi bu gidişle hiç atamayacağız. Benim tarlama 2 ton gübre atılması lazım ki verim gelsin, ama alamıyoruz. Tarlalar boş kaldı” siteminde bulundu.

Yorumlar (0)