CHP'li Çakırözer: Okullarda güvenliğin öğrenciler tarafından sağlanması kaygı verici

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Eskişehir’de okul güvenlik kulübelerinde son sınıf öğrencilerine güvenlik nöbeti tutturulduğunu belirterek, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 25.10.2018, 14:12 25.10.2018, 14:12
CHP'li Çakırözer: Okullarda güvenliğin öğrenciler tarafından sağlanması kaygı verici

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde Çakırözer, Bakan Selçuk’a eğitim vizyon belgesindeki “Şartları elverişsiz okulların fiziksel ve sosyal imkânları genişletilecektir” sözlerini hatırlatarak, “Bakın Eskişehir’deki bazı okullarda güvenlik, öğrenciler tarafından sağlanıyor. Öğrencilerin ve öğretmenlerin kendilerini değerli ve güvende hissedebileceği hiç bir açıklamanın yapılmadığı eğitim vizyon belgesinde 100 günlük eylem planındaki okulların güvenliğinin sağlanması hedefi de göz ardı edildi. Güvenliği öğrencilerin sağladığı okullarda, eğitimi nasıl vereceksiniz. Öğrenci ve velilerin haklı kaygıları derhal giderilmelidir Öğrenciler güvenlik kulübelerinde değil, dersliklerde okul sıralarında olmalıdır” dedi.

BAKAN SELÇUK’A SORDU

Son günlerde sık sık gündeme gelen ve öğrenci velilerinin de tepkisine neden olan Eskişehir’deki okullarda güvenliğin öğrenciler tarafından sağlanmasını Meclis gündemine taşıyan CHP’li Çakırözer, Meclis’te Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi.

GÜVENLİĞİ ÖĞRENCİLER SAĞLIYOR

Önergesinde Bakanın önceki gün 2023 eğitim vizyon belgesinde söylediği, “Şartları elverişsiz okulların fiziksel ve sosyal imkânları genişletilecektir” sözlerine dikkat çeken Çakırözer, “Sosyal donatılı okullar sözü veriyorsunuz ama bakın Eskişehirimizde Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ahi Evran Mesleki ve Teknik Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde güvenliğin öğrenciler tarafından sağlandığı basında yer aldı. Veliler, öğrenciler kaygılı. Güvenliğini öğrencilerin sağladığı bir okul, temel işlevi olan eğitim ve öğretimde istenen düzeye ulaşamaz. Bu sorun bir an önce giderilmeli ve derhal gerekli tedbirler alınmalıdır” dedi.

ÖĞRENCİ VE VELİLER TEDİRGİN

Hem 100 Günlük Eylem Planı’nda hem de 2023 Eğitim Vizyonu’nda öğrencilerin ve öğretmenlerin kendilerini değerli ve güvende hissedebileceği hiç bir açıklamanın yapılmadığını belirten Çakırözer, Türkiye’de kaç ilde, kaç okula güvenlik görevlisi bulunduğunu sorarak, şu sorulara yanıt istedi:

Türkiye genelinde güvenliğin öğrenciler tarafından sağlandığı okul sayısı kaçtır? Bu konuda herhangi bir denetim yapılmakta mıdır?

Eskişehir’de bazı okullarda güvenliğin öğrenciler tarafından sağlandığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise, bu durum öğrencileri güvenlik açısından çeşitli tehlikelerle karşı karşıya bırakmakta mıdır?

ESKİŞEHİR’DEKİ ZAFİYETİN SEBEBİ NE?

Bazı okullarda giriş kısımda bulunan güvenlik kulübelerinin camlarının kırıldığı ve isteyen kişilerin okula rahatlıkla girebildiği doğru mudur? Bu durumdan Bakanlığınız haberdar mıdır?

Güvenliğin öğrenciler tarafından sağlandığı okullarda yaşanan güvenlik zafiyeti konusunda, gerekli önlemleri almayan yetkililer hakkında herhangi bir işlem yapılacak mıdır?

 

Yorumlar (0)