CHP'li Çakırözer hemşehri derneklerinde ekonomideki krizi anlattı

Karatepe Köyü Derneği’nde Eskişehirliler ile bir araya gelen CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, son dönemde gıda fiyatlarında yaşanan pahalılığa dikkat çekerek, yurttaşların alım gücünün kalmadığını vurguladı.

Vekil Haberleri 04.02.2019, 13:41 04.02.2019, 13:41
CHP'li Çakırözer hemşehri derneklerinde ekonomideki krizi anlattı

Karatepe Köyü Derneği’nde Eskişehirliler ile bir araya gelen CHP Eskişehir Milletvekili Utku  Çakırözer, son dönemde gıda fiyatlarında yaşanan pahalılığa dikkat çekerek, yurttaşların alım gücünün kalmadığını vurguladı. Vatandaşın filesini dolduramadan evine döndüğünü belirten Çakırözer, “ 16 yıldır ülkeyi yönetenler her seçim döneminde refahtan, huzurdan, alım gücünün artacağından bahsediyor. Artık pahalılığın önüne geçemeyince marketlerde patlıcanın, biberin satışını yasaklayacak hale getirdiler. Suçu marketçilere, toptancılara atacağınıza ülke neden bu hale geldi diye sorgulayın. Patlıcanı, biberi marketlerde yasaklayarak pahalılığın önüne geçemezsiniz” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer 31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala Eskişehir’de hemşehri derneklerini ziyaret etmeye devam ediyor. Çakırözer, Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar ve parti yöneticileri ile Karatepe Köyü Derneği’nde yurttaşlarla bir araya geldi. CHP heyeti hem partisinin adayları için destek istedi, hem de ülke ve şehir gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

PAHALILIĞIN SORUMLUSU YANLIŞ TARIM, İTHALAT POLİTİKALARI

Ekonomide yaşanan krizin giderek derinleştiğine dikkat çeken Çakırözer, “Pazarda hem vatandaş, hem pazarcı perişan durumda. Esnaf vatandaş korkup kaçmasın diye ürüne etiket fiyatlarını yapıştırmıyor. Yapıştırsa da gram fiyatları yapıştırıyor. Yazlık, kışlık saraylarından ülkeyi yönetenler pazarcıyı, vatandaşı görmüyor. Ülkeyi yönetenler pazardaki yangının tek sebebi olarak soğan depolarını gösteriyor. Marketlerde patlıcan, kabak satışını engelliyor. Tarımda kendi kendine yetebilen bir ülke olan Türkiye’yi yanlış tarım politikaları ile ithalat politikaları ile bu hale getirdiler. Çiftçiye destek vermediler. Pahalılığın sorumlusu soğan depoları, ne aracılar, ne de marketçiler değil! Sorumlu arayanlar dönüp kendilerine baksınlar” dedi.

16 YILDIR NEDEN ÖNLEM ALMADILAR

Ülkede üretimin durduğunu, fabrikaların işleyemez haline geldiğini vurgulayan Çakırözer, “ Ülkemizde üretim durdu, fabrikalar iş yapamaz hale geldi. Yurdun dört bir yanında tavuk üreticileri zor durumda. Artık beyaz et ve yumurta fiyatları da alıp başını gidince ülkeyi yönetenler dönüp kendilerine bakmayacaklar. 16 yıldır iş başında olanlar bunları önleyecek tedbirleri neden almadılar” diye sordu.

 DESTEK İSTEDİ

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde partisinin belediye başkan adayları için de destek isteyen Çakırözer, “ Eskişehirimiz yaşanabilir kentler arasında ilk sırada. Havası en temiz altı ilden biri. Eskişehirimiz bir turizm kenti. Peki nasıl bu hale geldi. Başarılı Belediye Başkanlarımızın, başarılı projeleri ile. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç ve ekibinin şehrimiz için, hemşehrilerimiz için hayata geçirdiği başarılı projeler ile. Bundan sonra da sizlerin desteğiyle Eskişehir’de başarılı belediye başkanlarımız ile şehrimizi yönetmeye devam edeceğiz” dedi.

 

 

 

 

 

Yorumlar (0)