CHP'li Çakırözer Eskişehir Baro'su yeni yönetimini ziyaret etti

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Eskişehir Baro Başkanlığına seçilen Mustafa Elagöz ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek, başarılar diledi. Ziyaretinde Baroların önemine dikkat çeten Çakırözer “Barolar her zaman ülkemizde hukuk devletinin, demokrasinin hakim olmasını her şeyin üzerinde tutan önemli bir meslek örgütü olmuştur. Barolar yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının, adaletin gerçek anlamda sağlanmasının en önemli unsurudur. Adalet olmadan, demokratik hukuk devleti olmaz” dedi.

Vekil Haberleri 31.10.2018, 14:41 31.10.2018, 14:41
CHP'li Çakırözer Eskişehir Baro'su yeni yönetimini ziyaret etti

CHP’li Çakırözer geçtiğimiz ay gerçekleştirilen genel kurul sonrasında Eskişehir Baro Başkanlığı’na getirilen Mustafa Elagöz ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Çakırözer,  Elagöz ve yönetimine başarılar diledi, hayırlı olsun dileklerini iletti.

DEMOKRATİK HUKUK DEVLETİ VE ADALETİN EN ÖNEMLİ TEMSİLCİSİ

Ziyaretinde avukatlık mesleği ve baronun önemine dikkat çeken Çakırözer, “Ülkemiz maalesef sıkıntı bir süreçten geçmekte. Ekonomiden eğitime, özgürlüklerden hak ihlallerine, adalet sistemine yaşanan tahribatlar ortada. Hukukun üstünlüğü ilkesi yok sayılmakta. İçinden geçtiğimiz bu sıkıntılı günlerde; insan hakları başta olmak üzere, tüm medeni ve bireysel hak ve özgürlüklerini, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını savunan barolarımıza büyük görev düşmekte. Demokratik hukuk devletinin oluşturulmasında, adaletin sağlanmasında barolar büyük öneme sahip. Bütün barolarımızın, meslektaşlarımızın mücadelesinde yanlarındayız” dedi.

Çakırözer, Baro Başkanı Elagöz ve yönetim kurulu üyeleriyle ülke ve şehir sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde de bulunurken, avukatların mesleki sıkıntılarının giderilmesi konusunda her zaman yanlarında olduklarını belirtti.

 

 

 

Yorumlar (0)