CHP’li Çakırözer, cezaevinin kapatılmasını istemeyen çifteler esnafını dinledi

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Çifteler Kadın Açık Cezaevi’nin kapatılmasının kararının alınmasının ardından ilçeye gidip, esnafı dinledi.

Vekil Haberleri 30.06.2019, 14:09 30.06.2019, 14:20
CHP’li Çakırözer, cezaevinin kapatılmasını istemeyen çifteler esnafını dinledi

. İlçe esnafı, “Önce asker alma şubesi kapatıldı. Şimdi cezaevi. Nüfus düştü, öğrenci sayısı azalıyor. Çifteler giderek küçülüyor. Yalnız kaldık, sahipsiz kaldık” tepkisini gösterdi. Cezaevinin ilçeye yılda 2 milyon TL gelir getirdiğini söyleyen Çakırözer ise “Ankara sizin sesinizi duymak istemiyor. Ben Adalet Bakanı’na anlattım. Kararı gözden geçirmelerini talep ettim. İktidar milletvekilleri ve Çifteler’in yeni seçilen belediye başkanı da Ankara’ya esnafın derdini anlatmalıdır” dedi.

Çakırözer, Adalet Bakanlığı’nın Çifteler Kadın Açık Cezaevi’ni kapatma kararı almasının ardından CHP Çifteler ilçe yöneticileri ve 31 Mart seçimlerde CHP’nin adayı Zehra Konakçı ile birlikte ilçeyi ziyaret etti, esnafın ilçe ekonomisinin en temel kaynağının kurutulması karşısındaki tepkisini dinledi.

‘MAHKUMLAR AYVALIK VE AFYON’A’

Esnaf, cezaevinin kapatılması yönünde kararın alındığını; yüzde 80’i Eskişehirli olan mahkumların Ayvalık ve Afyonkarahisar’daki cezaevlerine gönderilmesi için hazırlıkların yürütüldüğünü, 60’a yakın cezaevi çalışanının ise Eskişehir’in merkezindeki cezaevine kaydırılacağını duyduklarını aktardı.

‘YALNIZ KALDIK’

Kasap, manav, fırın, ayakkabı tamircisi, hırdavatçı, taksi esnafı cezaevinin kapatılmasını istemediklerini belirterek, “Önce asker alma şubesi kapatıldı. Şimdi cezaevi kapatılıyor. Nüfus düştü, öğrenci sayısı azalıyor. Çifteler giderek küçülüyor. İlçede iş yok. Yalnız kaldık, sahipsiz kaldık” dedi.

YILDA EN AZ 2 MİLYON LİRA GELİR

Çakırözer ise esnafa “Cezaevinin kapatılması ilçeye büyük zarar verecek. Cezaevi ilçe esnafından 2 milyon liralık hizmet alımı yapıyor. Bu, cezaevi ilçeye yılda en az 2 milyon lira gelir getiriyor demek. Çalışanların çoğu Çifteler’de oturanların kiracısı. Merkeze gidecekler, Çiftelerlilerin bu geliri de kesilecek.  İlçede fabrika yok, tesis yok. En büyük geçim kaynağı bu cezaevi. Ankara sizin sesinizi duymak istemiyor. Ben bunları Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e anlattım. Kararlarını bir daha gözden geçirmelerini talep ettim. Sizler sesinizi Ankara’ya duyurun, kararın geri çekilmesini isteyin. Bizler sizin yanınızdayız. Yalnız değilsiniz. İktidar milletvekilleri ve Çifteler’in yeni seçilen belediye başkanı da Ankara’ya esnafın derdini anlatmalıdır Hep beraber Çiftelerimizi ayakta tutalım” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)