CHP'li Çakırözer Alpu'da yurttaşları dinledi

“Alpu’yu Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyelerimiz gibi yapacağız”

Vekil Haberleri 01.12.2018, 14:03 01.12.2018, 14:03
CHP'li Çakırözer Alpu'da yurttaşları dinledi

Alpu’da yurttaşlarla bir araya gelen CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Alpu’da işsizliğin rekor seviyeye ulaştığını belirterek, ilçeye hiçbir yatırım yapılmamasını eleştirdi. Çakırözer,  “İlçe belediyesinin çalışmaması, üretmemesi, ticari hayat canlılığı sağlayamaması nedeniyle Alpu’da işsizlik almış başını gidiyor. İşi olmayan vatandaş kente göç ediyor. Vatandaşın cebinde bir bardak çay içecek parası yok. Bunu çözümü başarısız belediyenin el değiştirmesi, halkımızın derdine derman olacak bir Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanımızın başa gelmesidir. İşte Tepebaşı Belediyemiz, işte Odunpazarı Belediyemiz. İnsanı gelişmişlik düzeyi en yüksek belediyelerimizden. Alpu’yu da Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyemiz gibi yapacağız” dedi.

CHP’li Çakırözer dün Eskişehir’in Alpu ilçesinde hem bölge esnafını ziyaret etti, hem de kahvehanelerde yurttaşları dinledi. Bölgede işsizliğin rekor seviyelere ulaştığını belirten yurttaşlar, işsizlik nedeniyle Alpu’dan kente göçün giderek arttığını söyledi.

ALPU’DA SORUNLARA ‘DERMAN’ OLACAĞIZ

Alpu’daTepabaşı ve Odunpazarı Belediyelerini örnek gösteren Çakırözer, “İşte Tepebaşı Belediyemiz, işte Odunpazarı Belediyemiz. İki belediyemizde İnsanı Gelişmişlik Düzeyi en yüksek olan belediyelerimizden. İki belediye başkanımız da Apu’yu da daha yaşanılabilir kılmak için hizmetler getirmek istiyor, getiriyor ama AKP’li belediye her seferinde bu hizmetleri engelliyor. Hemşehrilerimiz artık buna dur diyecek. Bizler halkın derdine derman olacak başarılı başkanlarımızla, yatırımlarımızla Alpu’da işsizliği, kente göçü bitireceğiz. Alpu’muzu da Tepebaşı Belediyemiz, Odunpazarı Belediyemiz gibi gelişmişlik düzeyi en yüksek ilçelerimiz yapacağız” diye konuştu.

VATANDAŞIN ÇAY İÇECEK PARASI YOK

Ekonomide yaşanan krizin etkilerinin Alpu’da en derinden yaşandığını dile getiren Çakırözer, “İlçe belediyesinin çalışmaması, üretmemesi, ticari hayat canlılığı sağlayamaması nedeniyle Alpu’da işsizlik almış başını gidiyor. İlçeden kente göç giderek artıyor. Alpulu hemşehrim işsiz, Alpulu hemşehrim sözü verilen tarım destekleri yapılmadığı için üretemiyor. Yurttaşlarımız cebinde 5 kuruş olmadığı için kahvehanelere gelemiyor. Bunu ben değil Alpulu hemşehrim bizzat kendisi söylüyor. ‘Cebimizde bir bardak çay parası yok’ diyor. İşte 16 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarının vatandaşı getirdiği durum. Yazlık kışlık saraylardan, uçan saraylardan millete bakarak efuli ve smoothie içenlere vatandaş Mart ayında  cevabını verecek” dedi.

 

 

 

Yorumlar (0)