CHP'li Burhanettin BULUT: Saray'da da Kermes Düzenlenecek mi?

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Cumhurbaşkanlığı’nda oluşturulan 9 ayrı politika kuruluna yapılan atamaları Meclis gündemine taşıdı. Ekonomik kriz ortamında bu atamaların bütçeye milyonlarca yük getirdiğini belirten Bulut, “Bu saltanat düzeni Saray içinde bir kermes düzenlemeyi, en azından 50 harcama kaleminde indirim yapmayı düşünüyor mu?” diye sordu.

Vekil Haberleri 11.10.2018, 10:06 11.10.2018, 10:06
CHP'li Burhanettin BULUT: Saray'da da Kermes Düzenlenecek mi?

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut,  ekonomik kriz ortamında Saray’ın müsrifliklerini Meclis gündemine taşıdı. Vatandaşın kemer sıkmasını isteyen, enflasyonu kermes düzenleyerek indirmeyi hedefleyen iktidarın har vurup harman savurmaya devam ettiğini kaydeden Bulut,  Cumhurbaşkanlığı’nda oluşturulan 9 ayrı politika kuruluna toplam 76 kişi atandığını bildirdi.

KURULLARA AKP’LİLER DOLDU

Kurullara tercih edilenlerin AKP milletvekilleri ve adayları ile AKP’ye yakın kişiler olduğuna dikkat çeken Bulut,  Cumhurbaşkanı'na bağlı çalışacak olan dokuz kuruldaki her bir üyenin yıllık bütçeye yükünün 141 bin 528 TL olduğunu kaydetti.

SADECE SARAY’DA KRİZ YOK

76 kurul üyesinin Cumhurbaşkanlığı bütçesine bir yıllık maliyetinin ise 10 milyon 756 bin TL olduğunu söyleyen Bulut,  “Saray kriz mıriz yok derken haklıymış. Sadece Saray’da kriz yok. Vatandaşın mutfağı yanıyor, vatandaş evine ekmek götüremiyor, asgari ücrete talim ediyor, Saray halkın vergileriyle lüks ve şatafat içinde saltanat sürmeye devam ediyor” dedi.

SARAY’DA KERMES VAR MI?

CHP’li Bulut Genel Kurul’da “Bu saltanat düzeni acaba Saray içinde bir kermes düzenlemeyi düşünüyor mu?  En azından 50 harcama kaleminde %10 indirim yapmayı düşünüyor mu?” diye sordu.

Yorumlar (0)