CHP'li Burcu Köksal:YHT'de Yılan hikayesi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal'ın Ankara-Afyonkarahisar hızlı tren hattındaki çalışmaların ne aşamada olduğu sorusuna Bakanlıktan verilen cevapta projedeki çalışmada yüzde 36 fiziki ilerleme sağlandığı bildirildi.

Vekil Haberleri 02.12.2018, 18:00 02.12.2018, 18:00
CHP'li Burcu Köksal:YHT'de Yılan hikayesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal'ın Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında gündeme getirerek Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turan'a sorduğu "Ankara-Afyonkarahisar Yüksek Hızlı Tren hattındaki çalışmaların vaat edildiği gibi 2019 Mart ayında tamamlanıp tamamlanamayacağı sorusuna Bakanlık'tan cevap verildi.

ALTI AY ERKEN BİTİRME SÖZÜ VERİLMESİNE RAĞMEN, SÜRE SÜREKLİ UZATILIYOR..!

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turan'a Afyonkarahisar-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesinin süresinin sürekli uzatıldığı halde neden bitirilemediğini soran Milletvekili Köksal, "Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin ilk etabı olan Ankara-Afyonkarahisar kesiminin altyapı inşaat sözleşmesi 11 Haziran 2012 tarihinde imzalandı. Projenin toplam maliyetinin 4 milyar lira olacağı açıklandı. Afyon-Ankara etabının ise maliyetinin 700 milyon lira olduğu belirtildi. Yapım işi için sözleşmede bin seksen gün verildi, hatta yüklenici firma Sigma-Burkay-Makimsan-YDA temsilcisi Hüseyin Arslan altı ay erken bitirme sözü dahi verdi. Şimdi, sözleşmedeki bu taahhütlere baktığımızda bin seksen gün yani üç yıl içinde bitirilmesi gereken Ankara-Afyon hızlı tren hattı 2018'in şu son günlerine geldiğimizde hâlâ daha bitirilememiştir. Süresinde bitirilemeyen bu işle ilgili yüklenici firmaya herhangi bir cezai şart verilmiş midir? Bu projeye şu ana kadar ne kadar harcama yapılmıştır? Ve âdeta yılan hikâyesine dönen bu Afyonkarahisar-Ankara hızlı tren hattı inşaatı da durdurulmuştur. Burkay firmasının yani yüklenici firmanın konkordato ilan ettiği bilgisi verilmiştir. Şimdi, bu inşaat durdurulduğu hâlde kamuoyuna 2019 Mart'ta bu hızlı tren hattının açılacağı bilgisi neden verilmiştir? Sayın Bakan, inşaatı bile devam ettirilmeyen bu tren hattı gerçekten Mart 2019'da açılacak mıdır, yoksa Afyonlu hemşehrilerimin ağzına yine bir kaşık bal mı sürülecektir? ifadelerine yer verdi.

YÜZDE 36 FİZİKİ İLERLEME SAĞLANMIŞ

Bakanlıktan Köksal'a verilen cevapta, YHT projesinde çalışmaların durmadığı tüm kesimlerde alt yapı çalışmalarının devam ettiği ve yüzde 36 fiziki ilerleme sağlandığı kaydedildi. Milletvekili Köksal ise YHT projesinin verilen bilgiler ışığında 2019 Mart ayında açılmasının imkansız göründüğünü söyledi.

Yorumlar (0)