CHP'li Burcu Köksal; Alanda nutuk atarak sorunlar çözülmez

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye'nin ve Afyonkarahisar'ın sorunlarının CHP iktidarında çözüme kavuşacağını söyleyerek, "AKP'liler alanlarda nutuk atmak yerine bu kadar zamanda sorunların çözümü için niçin çalışmadılar" dedi.

Vekil Haberleri 11.06.2018, 16:04 11.06.2018, 16:04
CHP'li Burcu Köksal; Alanda nutuk atarak sorunlar çözülmez

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal seçim çalışmaları kapsamında Afyonkarahisar merkezde oto pazarını ziyaret etti.

SORUNLAR CHP İKTİDARINDA ÇÖZÜME KAVUŞACAK

Oto pazarında aylardan beri alım-satım gerçekleşmediğinden yakınan vatandaşları dinleyen CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve 1. sıra Milletvekili Adayı Av. Burcu Köksal 24 Haziran'dan sonra Türkiye'nin bütün sorunlarının CHP iktidarında çözüme kavuşacağını belirterek, "Yurttaşlarımızın desteği ile CHP iktidarında sosyal güvenlikte norm ve standart birliğini sağlayarak, esnaf aleyhine olan farklılıkları ortadan kaldıracağız. Emekli olmuş ancak işine devam eden esnafın Sosyal Güvenlik Destek Primi’ni kaldıracağız. Esnafın kira stopajını kaldıracağız. Esnafın kira, araç gideri vb. iş yeri masraflarını vergiden düşebilmesini sağlayacağız. Esnafa yıllık ödediği vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız. Esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi dükkan sahibi olmasını sağlayacağız. Kredi Kefalet Kooperatifleri’ni güçlendirecek, kredi miktarlarını artıracağız. Aynı alanda iş yapan esnafın çarşılar ve sanayi siteleri halinde örgütlenmesine destek olacağız. Ortak malzeme ve hizmet kullanımı ile giderlerini düşüreceğiz. Otomotiv sektöründe AR-GE alanında yeni yatırımları, büyüme hedeflerimizi ve desteklerimizi sürdüreceğiz. Elektrikli araç üretimi için gerekli teşvikleri sağlayacağız. Sürücüsüz araç teknolojisinin geliştirilmesi ve adaptasyonu için gerekli teşvikleri sağlayacağız. Kompresör ve DC motor gibi elektrikli ürünlerin imalatında kritik ara girdilere ilişkin yatırımlara ek teşvikler sağlayacağız." dedi.

TARIM SİGORTASI SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

Milletvekili Köksal daha sonra Gazlıgöl Beldesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Gazlıgöl Pazarında esnaf vatandaşların istek ve taleplerini dinleyen Köksal, "CHP iktidarında çiftçilerimizin üretimde kullandığı mazottan ÖTV ve KDV’yi kaldıracağız. Böylece mazotun litresini çiftçiye 3 TL’den vereceğiz. Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarının faizlerini sileceğiz. Türkiye’yi tarımda ithalatçı olmaktan çıkarıp, ihracatçı haline getireceğiz. Tarımsal üretimde kullanılan tohum, gübre ve tarım ilacı gibi girdilerin vergilerini düşürerek, maliyetleri aşağıya çekeceğiz. Parçalı tarım arazilerinin tarım sigortası sorununu çözeceğiz. Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarının faizlerinin tamamını sileceğiz. Türkiye’deki tüm tarımsal ve hayvansal üretimi kayıt altına alan, Üretici Kayıt Sistemi’ni oluşturacağız. Sisteme kayıtlı üreticilerin SGK primlerinin tamamının devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

KİRAZCILARA ÇARE ARARKEN NEREDEYDİNİZ?

Gazlıgöl Beldesi'nde vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve "Afyonkarahisar kızı", "Halkın Vekili" gibi sözlerle karşılanan Milletvekili Köksal, tarımdan havyacılığa, ekonomiden eğitime ve sağlığa kadar Afyonkarahisar'ın tüm sorunlarını çok iyi bildiğini belirterek, "Bugüne kadar Sultandağı'nda kiraz üreticisinin yanına uğramayan siyasetçiler kiraz üreticileri zarar ettikleri için ağaçlarını kesme noktasına geldiğinde dahi kılını kıpırdatma gereğini duymayanlar şimdi kiraz havarisi olmaya çalışıyorlar. Kiraz üreticisini bu kadar düşünüyorsan Meclis’te zararlarının karşılanması İçin verdiğimiz önergeyi niçin reddedersiniz yahut alanlarda nutuk atmak yerine o üreticinin sorunlarının çözümü için niçin Cumhuriyet Halk Partisi'ne destek vermezsin? Biz 3 yıldır Sultandağı'nı karış karış gezerken hallerde kasa kasa kirazını satmak için didinen kirazcılara çare ararken neredeydiniz?" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)