CHP'li Burcu Köksal: 3600 ek gösterge seçim vaadi olarak mı kalacak?

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, “AKP tarafından seçim döneminde vaat edildiği halde hala daha gerçekleştirilmeyen kamu görevlilerinin yıllardır büyük umutlarla beklediği 3600 ek gösterge seçim vaadi olarak mı kalacak” dedi.

Vekil Haberleri 14.11.2018, 15:54 14.11.2018, 15:54
CHP'li Burcu Köksal: 3600 ek gösterge seçim vaadi olarak mı kalacak?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, TBMM Genel Kurulu’nda CHP Grubu adına konuştu.

Milletvekili Köksal, AKP tarafından seçim döneminde vaat edildiği halde hala daha gerçekleştirilmeyen kamu görevlilerinin yıllardır büyük umutlarla beklediği 3600 ek göstergenin hayata geçirilmesi için “Meclis Araştırması Açılmasını” talep ettiğini ancak araştırma talebinin AKP ve MHP tarafından ret edildiğini söyledi.

3600 EK GÖSTERGE SEÇİM ZAMANI DAĞITILAN BROŞÜRLERDE KALDI

AKP’nin seçim beyannamesinde polise, öğretmene, hemşireye, din görevlisine ve diğer idarecilere ek göstergelerinin 3600'e çıkarılacağını vaat ettiğini hatırlatan Köksal, “Vadetti etmesine de bu vaat de tıpkı emeklilikte yaşa takılanlarda olduğu gibi, seçim zamanı dağıtılan broşürlerde kaldı. 3600 ek gösterge seçim meydanlarında atanamayan öğretmenlere, sağlıkçılara verilen sözler gibi havada kaldı. 3600 ek gösterge "Taşerona kadro veriyorum." deyip KİT'lerde kadro dışı kalan taşeron gibi açıkta kaldı. Şeker fabrikaları satılırken "Beş yıl tam kapasite çalışacak." deyip daha bir yılını doldurmadan pancar üreticisinin elinde kalan şeker pancarı gibi, memurun da 3600 ek gösterge hayalinde kaldı. 1,5 milyon öğretmen, polis, kamu avukatları, orman muhafaza memurları, hemşire, din görevlisi, idareci ve emekliler 3600 ek gösterge bekliyor çünkü 3600 ek göstergeyle emeklilik ikramiyeleri ve emekli maaşları artacak.” dedi.

100 GÜNLÜK EYLEM PLANI’NA DAHİ ALINMADI..!

AKP tarafından seçim meydanlarında defalarca vaat edilen 3600 ek göstergenin “100 Günlük Eylem Planı”na dahi alınmadığını ifade eden Köksal,  “24 Kasım Öğretmenler Günü yaklaşıyor. AKP’liler meydanlara çıkıp süslü laflarla "Öğretmenim, canım benim, seni ben pek çok severim." gibi methiyeler düzerler, sevgi sözcükleriyle seslenirler ama kuru kuru methiye dizmek yetmiyor. Kimse yemiyor bu lafları, kusura bakmayın. Öğretmenler kıt kanaat geçiniyor; icralık olan mı ararsın, kredi borcu olan mı. Öğretmen maaşları hesaplanırken "Nasıl yapalım?" diye sorduklarında "Vekil maaşlarına denk olsun." diyen bir Başöğretmen Atatürk'ün Türkiyesi'nden öğretmenine 3600 ek göstergeyi çok gören AKP Türkiyesi'ne geldik, nereden nereye? Polisler, görev başında mesai gözetmeksizin çalışırlar, yeri gelir şehit olurlar yeri gelir gazi olurlar ancak AKP Polis Haftası'nda "Kahraman polisim." diye polislerimizin sırtını sıvazlamakla yetinir. İş kahraman polise 3600 ek göstergeyi vermeye gelince vaatten öteye geçmezsiniz. Keza, kamu avukatları, orman muhafaza memurları, hemşireler, din görevlileri ve idareciler için de durum pek farklı değil, siz sadece oy avcılığı yaparsınız. Polise, hemşireye, öğretmene, din görevlisine, kısacası memurlara ne kadar değer verdiğiniz ortada. 10 kere vaat ettiğiniz 3600 ek göstergeyi 100 Günlük Eylem Planı'nıza dahi almadınız.” şeklinde konuştu.

SURİYELİLERE 35 MİLYAR DOLAR KAYNAK AYRILIYOR, KENDİ VATANDAŞINA GELİNCE PARA YOK

“4 milyon Suriyeliye 35 milyar dolarlık kaynak ayıran bir iktidar kendi yurttaşlarına gelince ‘Para yok’ derse yalan söylemiş olur.” diyen Köksal, “Millet kıraathanesinde bedava çay ve kek servisi kadar önemi yok sizin için 3600 ek göstergenin. Ekonomik kriz bahanesine filan sığınmayın, 4 milyon Suriyeliye 35 milyar dolarlık kaynak ayıran bir iktidar kendi yurttaşlarına gelince "Para yok." derse yalan söylemiş olur. Siz en iyisi özelleştirmeyle elde ettiğiniz 61 milyar doları nereye harcadığınızı bir anlatın. Sadece Katar'a satılan malın mülkün değeri 19 milyar dolar ya da 2017 Sayıştay raporuna yansıyan İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki toplam 753 milyon liralık usulsüzlüğü açıklayın ya da AKP'li 20 büyükşehir belediyesindeki 12 milyar 599 milyon 974 bin liralık bütçe açığının hesabını verin. Cumhurbaşkanının maaşına gelince yüzde 26 zam verip sağlık harcaması için Cumhurbaşkanına 3 milyon liralık bütçe ayırırken 1,5 milyon yurttaşımızın bin bir umutla beklediği 3600 ek göstergeyi vermeye yanaşmıyorsunuz.” ifadelerini kullandı. 

SEÇİM MEYDANINDA VAAT EDİP, MECLİSE GELİNCE UNUTTULAR

Köksal konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Şimdi, buradan sesleniyorum: Polis kardeşim, yerel seçimler yaklaşıyor. Sizleri ziyaret edip AKP'li belediye başkanlarına oy isteyecekler. Sevgili öğretmenim, sayın hocam; seni yandaş sendikalara, sarı sendikalara çağırıp makamlarını korumak için AKP'li belediye başkanlarına oy isteyecekler. Hemşire arkadaşım, hastanede sizi konferans salonuna toplayıp AKP'li belediye başkanına oy isteyecekler. İşte o zaman benim bu konuşmalarımı hatırlayın, işte o zaman sana 3600 ek göstergeyi çok görüp Suriyeliye milyar dolarlar veren AKP'yi hatırlayın. Memur kardeşim, sen çocuğunu okutmak için dişinden tırnağından artırırken bunların belediyeleri fersah fersah yolsuzluk yapıyordu, bunları hatırlayın. Yolsuzlukları unutma memur kardeşim, oyunu verirken sana 3600 ek göstergeyi seçim meydanında vaat verip Meclise gelince unutan AKP'yi unutma kardeşim. İşte er meydanı, kim 3600 ek göstergeyi veriyor, vermek istiyor; kim yalan söylüyor; hodri meydan, hadi bakalım oylamaya!”

Image URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/ad/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1Click-Through URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/jump/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1
Yorumlar (0)