banner773

CHP'li Burak Erbay: AKP'nin Kissebükü Koyu'nu yağmalamasına izin vermeyeceğiz

Doğal ve Arkeolojik SİT alanı olan Bodrum Kissebükü’nde Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un sahibi olduğu ETS Tur’un otel yapmasına izin veren imar planının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmasına tepki gösteren CHP’li Erbay, “AKP yaylaları, ovaları, ormanları, kıyıları, koyları, koruma bölgelerini yağmalamaya, yandaşlara peşkeş çekmeye devam ediyor. AKP eliyle ülke adeta yağmalanıyor.” dedi.

Vekil Haberleri 04.01.2019, 13:06 04.01.2019, 13:06
CHP'li Burak Erbay: AKP'nin Kissebükü Koyu'nu yağmalamasına izin vermeyeceğiz

AKP’li Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un Bakan olmadan öncede buraya otel yapmaya çalıştığını ancak mahkeme kararıyla bu projenin iptal edildiğini hatırlatan Erbay, “Daha önce verdiğimiz büyük mücadele sonucunda Kissebükü Koyu’na otel yapılmasını engellemiş, imar planını iptal ettirmiştik. Ancak, Mehmet Ersoy Turizm Bakanı olduktan sonra revize talebi ile tekrar başvuruda bulunmuş. Bu kez Turizm Bakanlığı tarafından tahsis edilen 95 dönümlük araziye ilave olarak, 25 dönüm daha tahsis istemiş. Böylece iktidarın gücü kullanılarak hem iptal edilen proje hayata geçirilmesine izin verilmiş hem de inşaat alanı 25 dönüm daha genişletilmiş. Bu durum AKP’nin eline geçirdiği devlet imkanlarını yandaşlarına yağma için nasıl kullandığını ortaya koymaktadır.” ifadelerini kullandı.

Bölgenin Turizm Merkezi kapsamında olması nedeniyle bu bölgedeki planlama yetkisinin aynı zamanda ETS Tur’un sahibi olan Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’a ait olduğunu söyleyen Erbay, “Turizm ve Kültür Bakanlığı bölge planlarını hazırlıyor. Hem bir turizm şirketi sahibi olan hem de Turizm Bakanı olan kişi şimdi bu bölgede istediği gibi planlama yapma imkanına sahip olmuştur. Yani sınırsız yağma ve talan yetkisine sahiptir. Kissebükü Koyu yaşanacak bu büyük yağmanın ilk örneği olacaktır. Bundan sonra koruma alanı olan bu bölge tamamen imara açılacaktır. Böylece hem doğal yapı hem de sosyo-kültürel yapı tamamen bozulacaktır.” şeklinde konuştu.

AKP’nin doğa talanına karşı sessiz kalmayacaklarını belirten Erbay şunları söyledi: “AKP’nin her doğal güzelliği yağmalamasına, yandaşlarına peşkeş çekmesine izin vermeyeceğiz. Turizm Bakanı sahip olduğu şirket otel yapabilsin diye Bakanlık yetkisini kullanarak en güzel koylarımızdan birini imara açıyor. Böyle bir uygulama dünyanın hiçbir ülkesinde görülmemiştir. Artık yeter! AKP’nin yandaşlarına rant sağlamak için ülkemizin bütün doğal güzellikleri bir bir talan etmesine izin vermeyeceğiz. Bütün Muğlalı vatandaşlarımızı, çevre örgütlerini, sivil toplum kuruluşlarını ve çevreye duyarlı tüm insanları bu yağma ve talana karşı ortak bir mücadele davet ediyoruz. Hep birlikte mücadele ederek bu yağmayı durdurabiliriz. Bu yağmaya izin vermeyeceğiz. Gerek hukuki olarak gerekse demokratik haklarımızı kullanarak mücadelemizi devam ettireceğiz. Daha önce nasıl bu projeyi iptal ettirdiysek şimdi de iptal ettireceğiz.” dedi.

 

 

Yorumlar (0)