CHP’li Bulut, Muşlular’ın Taleplerini TBMM’de Dile Getirdi

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, geçtiğimiz haftalarda ziyaret ettiği Muş’un sorunlarını TBMM’de dile getirdi. Genel Kurul’da konuşan Bulut, “Memleketin doğusu ayrı dertli batısı ayrı dertli. Aslında dertler ortak, herkesin ortak noktası ekonomik kriz ve geçim sıkıntısı. Bunun yanında bir de devlet vatandaşın sırtına ekstra yük yüklüyor” dedi.

Vekil Haberleri 18.11.2021, 11:11 18.11.2021, 14:32
CHP’li Bulut, Muşlular’ın Taleplerini TBMM’de Dile Getirdi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile Batman, Diyarbakır Kulp ve Muş’ta vatandaşların ve esnafın dertlerini dinlediklerini kaydeden Bulut, şöyle devam etti:

Varto ilçesinde köylerde yaşayan vatandaşlarımızın talepleri var, bunları Genel Kurul’da dile getirin ve sorunlarımız çözülsün dediler. Alparslan 2 Barajı bölgesinde yer alan Bağiçi Köyü’nde evlerin tamamı su altında kaldı. Vatandaşlar yeni bir Bağiçi Köyü inşa edip oraya taşındı. Tek geçim kaynakları tarım ve hayvancılık. Köyleri sular altında kalınca 10 bin büyükbaş ve 2 bin küçükbaş hayvanını satmak zorunda kaldılar. Ev yapabilmeleri için vaat edilen 150 bin TL de verilmedi. Eski yol da sular altında kalınca 17 köyün Varto ile karayolu bağlantısı kesildi. Yaklaşık 6 yıldır bu yol yapılmıyor. DSİ Genel Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvurmalarına rağmen hiçbir geri dönüş yapılmadı. Özellikle kış aylarında hastalar ve hamileler için yolun olmaması büyük sıkıntı yaratıyor. Köylüler bu yolun bir an önce yapılmasını istiyor.

VANGÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş ELEKTRİK VERMİYOR

Bağiçili vatandaşların bir diğer sorununun da elektrik olduğunu kaydeden Bulut, köylülerin hayvancılık yapabilmek için eski köylerinde yaptıkları bir konteynerde kaldıklarını, ancak Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş tapulu olmadığı için konteynere elektrik vermediğini 55 gündür elektriklerinin olmadığını belirtti. Elektrik sorununa çare bulunmasını isteyen Bulut, Varto Acarkent Köyü sakinlerinin yol talebini de dile getirdi.

1 KİLOMETRE YOL YAPILMADI

CHP’li Bulut, “Acarkentliler 1 kilometrelik asfalt yol için köy hizmetlerine ve özel idareye başvuruları var. Ancak şimdiye kadar ne gelen olmuş ne giden. Köyde sadece 1 foseptik çukuru var, kanalizasyon istiyorlar, bir de çocuk parkı talepleri var. Biz üzerimize düşeni yaptık vatandaşlarımızın taleplerini ilettik, sıra sizde” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)