CHP'li Bulut: Düşman Üreterek Sorumluluktan Kaçamazsınız!

"Meyve Sebzenin Pahalı Olmasının Suçlusu Komisyoncular Değil, Planlama Yapmayan İktidardır! "

Vekil Haberleri 14.11.2018, 09:39 14.11.2018, 09:39
CHP'li Bulut:  Düşman Üreterek Sorumluluktan Kaçamazsınız!

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 16 yıldır ülkeyi tek başına yöneten iktidarın yaşanan her krizde mutlaka bir günah keçisi bulduğunu söyledi. İktidarın pazardaki ve marketteki zammın sebebi olarak komisyoncuları işaret ettiğini söyleyen CHP’li Bulut, “Meyve ve sebzenin fahiş fiyata satılmasının sorumlusu komisyoncular değil, planlama yapmayan iktidardır” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurul’da yaptığı konuşmada iktidarı eleştirdi.  Bulut, “AK Parti on altı yıldır bu ülkeyi kendisi yönetmiyor gibi, ekonomik, siyasi her krizde kendisine mutlaka bir günah keçisi buluyor” dedi.

CHP’li Bulut, iktidarın sağlık sistemindeki çarpıklığın sorumluluğunu doktorlara, doların yükselmesini dış güçlerin oyununa, pahalılığın nedenini "fırsatçı" dediği esnafa, ekmek zammının suçunu fırıncılara,  et fiyatlarındaki yükselmenin nedenini de et yiyen vatandaşlara yüklediğini bildirdi.  

DÜŞMAN ÜRETEREK SORUMLULUKTAN KAÇAMAZSINIZ

Adana Milletvekili Bulut, “Bakan Albayrak da vatandaşın fahiş fiyatlarla sebze ve meyve yemesinin, pazardaki ve marketteki zammın sebebi olarak komisyoncuları buldu. Bununla da kalmayıp hal yasası çıkartıp komisyonculuğu bitireceklerini söyledi” dedi. Bulut, iktidarı sürekli düşman üreterek sorumluluktan kaçmak yerine, tarım girdilerinin yüksek maliyetini düşürmeye, emeğinin karşılığını alamayan çiftçiyi, hayvan üreticilerini desteklemeye çağırdı.

ÇİFTÇİ DESTEKLENECEK Mİ?

CHP’li Bulut, Genel Kurul’da şu soruları yöneltti:

Dev marketlerin kartelini yıkmaya yönelik bir çalışmanız var mı?

İthal edilen tarımsal ürünlerde yerli ve millî üretim yapan çiftçilerimize, besicilerimize destek vermeyi düşünüyor musunuz?

 

Yorumlar (0)