banner773

CHP’Lİ BÜLBÜL’DEN SAĞLIK BAKANINA ÇAĞRI: “SAĞLIK ÇALIŞANLARININ KOŞULLARI İYİLEŞTİRİLSİN”

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül Meclis’te yaptığı konuşmasında sağlık çalışanlarının güvencesiz çalıştığını vurguladı. Bülbül, “Önceliğimiz sağlıkçıların sağlıklarını korumak olmalı “dedi.

Vekil Haberleri 25.03.2020, 14:54
CHP’Lİ BÜLBÜL’DEN SAĞLIK BAKANINA ÇAĞRI: “SAĞLIK ÇALIŞANLARININ KOŞULLARI İYİLEŞTİRİLSİN”

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül Meclis’te yaptığı konuşmasında sağlık çalışanlarının güvencesiz çalıştığını vurguladı. Bülbül, “Önceliğimiz sağlıkçıların sağlıklarını korumak olmalı “dedi.  Son günlerde kamuoyunda çokça dile getirilen sağlık çalışanlarının malzeme eksikliği konusunu CHP Milletvekili Süleyman Bülbül’de Meclis’te dile getirdi. 

“Her gün yüzlerce vatandaşa bakan sağlık çalışanlarımızın önünde saygıyla eğiliyorum” diyen Bülbül, “Ancak her akşam saat 21.00'de yapılan ve gerçekten çok kıymetli olan "Destek eylemi" artık bir itiraz eylemine dönüşmelidir çünkü artık doktorlarımızı, sağlık çalışanlarımızı tedavi etmeye başladık. İşlerini yapabilmeleri için hayati öneme sahip eldiven, maske, gözlük, kıyafet ihtiyaçları ne yazık ki tam anlamıyla giderilmiyor. Buna itiraz etmemiz lazım. Sayın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir an önce bu güvencesiz çalışma koşullarını iyileştirmek için adımlar atmalıdır” şeklinde çağrıda bulundu. 

Özellikle triyaj, Covid-19 poliklinikleri, servisleri ve yoğun bakımlarında çalışanlar başta olmak üzere sağlık çalışanlarının mesai dışında evlerine gitmeden kalabilecekleri ve dinlenebilecekleri yerlerin planlamasının gerektiğini belirten Bülbül, “Virüsün bulaştığı düşünülen tüm sağlık çalışanlarına ivedilikle uygun tanı testi uygulanmalı ve bu çalışanlar yakından izlenmeye başlanmalıdır. Sağlık çalışanlarının çalışma süreleri ivedilikle düzenlenmeli; ataması yapılmayan on binlerce sağlık emekçisinin ataması mutlaka yapılmalıdır çünkü her türlü zorluğa ve ekipman eksikliğine karşın büyük bir fedakârlıkla bu salgınla mücadele eden sağlık çalışanlarımızın sağlığının korunması öncelik olmalıdır” dedi. 

Yorumlar (0)