CHP’Lİ BÜLBÜL’DEN BAKANA ÇAĞRI: ÇİFTÇİLERİN ÜRÜNLERİ YOLA KURBAN GİTMESİN

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın’da Söke, Koçarlı ve Çine’den geçen turizm yolunun ekilen tarım arazilerinden geçmesini Meclis’e taşıdı.

Vekil Haberleri 19.05.2020, 12:30
CHP’Lİ BÜLBÜL’DEN BAKANA ÇAĞRI: ÇİFTÇİLERİN ÜRÜNLERİ YOLA KURBAN GİTMESİN

Aydın’da Söke-Bağırası Büyük Menderes Köprüsü’nden başlayan ve Koçarlı ilçesinden geçerek Çine yolu kavşağına bağlanacak turizm yolu projesi kapsamında çiftçilere yolun geçeceği arazilerde çalışmaların 2020 yılında başlanmayacağı bu nedenle tarlalara ekim yapılabileceği belirtilmişti. Çiftçiler yol çalışması başlamayacak diye tarlalarını ektiler ancak yolu yapacak firma da yol çalışmalarına başladı.

Çiftçilerin mağdur edildiğini söyleyen CHP’li Bülbül konuyu Meclis’e taşıdı.

Bülbül Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde çiftçilerin 2019 yılına ait destekleme primlerinin yatırılmadığını, üretim maliyetleri nedeniyle borçlarını dahi ödeyemediğini belirterek, “Çiftçilerin turizm yolu projesi çalışmaları nedeniyle tarlasına masraf ederek ektiği ürünü hasat edemeden yola kurban edilecek. Yol çalışmaları en azından hasat döneminin sonuna kadar ertelenmeli, çiftçilerimizin mağduriyeti bir nebze olsun giderilmelidir. Bunun yanı sıra güzergah üzerinde yaklaşık 8 bin dönüm tarım arazisinin turizm yolu projesi kapsamında kamulaştırılması planlanmış fakat bölgede yer alan arazi sahiplerine söz konusu kamulaştırma bedelinin ödemeleri henüz gerçekleşmediği de iddia edilmektedir” dedi.

Bülbül önergesinde şu sorulara yer verdi:

Söz konusu yolun geçtiği güzergahta bulunan alanların kamulaştırılması için ödenmesi gereken ücretin ödenmediği iddiaları doğru mudur? Doğru ise ödenmeyen tutar ne kadardır? Ödeme ne zaman yapılacaktır?

Çiftçilerimizin mağdur edilmemesi, ekili alanların telef olmaması için yol çalışmalarının hasat dönemi sonuna kadar durdurulmasını düşünüyor musunuz?

Yorumlar (0)