CHP’li Bülbül’den AKP'li Yavuz’un Sözlerine Yanıt

CHP Aydın Milletvekili, Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un kendisine yönelik sözlerine yanıt verdi. Bülbül ‘’ İktidarın keyfini sürüp sıra hesap vermeye gelince çamur atmak, gündem değiştirmek sizin çözümsüzlüğünüz, bizim ise asla peşini bırakmayacağımız mücadelemizdir’’ dedi.

Vekil Haberleri 27.04.2020, 10:09 27.04.2020, 10:18
CHP’li Bülbül’den AKP'li Yavuz’un Sözlerine Yanıt

Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi zaten müfredatta mevcut. Bu müfredat kapsamında öğrenciler evlerde eğitimlerini görmeye devam ediyorlar. Kimsenin buna itirazı yok. Mesele İl müdürünün kendine misyon edinip müfredat dışında böyle bir etkinlik yapması. Eğer bakanlığın eğitimi doğrultusunda olsaydı tüm öğrencilerden bu yönde bir etkinlik istenirdi ama bu Aydın İl Müdürünün işgüzarlığı.

Sayın Metin Yavuz’un konuyu başka yere çekmesindeki amacı anlıyorum ama buradan kendisine ekmek çıkmaz.

Sapla samanı karıştırmasın. Dindarlık tohumları altında kindar bir nesil yetiştirme peşinde olan siz değil misiniz?

Atatürk’ün “Vicdanı hür, irfanı hür” sözü ışığında genç nesiller yetiştirmek yerine sorgulamayan, düşünmeyen araştırmayan bir gençliğin peşindesiniz.

Dünya Ekonomik Forumu’nun yayınladığı Eğitim Kalitesi Raporuna göre Türkiye 139 ülke arasında 99’uncu. PİSA sonuçlarına göre Türkiye "okuma, matematik ve fen bilimi" alanlarının tamamında OECD ortalamasının altında. Eğitimi ne hale getirdiğiniz, 18 yılda 16 bakan değişikliği ile birden çok sistem değişikliği ve en son 4+4+4 sisteminizle daha doğrusu sistemsizliğiniz bellidir.

Eğitim sizin kavradığınız gibi değil de aydınlanmanın izinde olsaydı, çocuklara 2023, 2071 gibi misyonlar yüklemeden; onların sizin kindar bilinçlerinizin ayrıştırıcı anlayışları ile değil de bilimin ışığında olurdu. Önümüzde çözülmemiş tonlarca problem varken, siz ve partinizin sürekli aynı kısır tartışmaları heybenizde taşıyıp her şartta ortalığa saçmak size yakışandır. İktidarın keyfini sürüp sıra hesap vermeye gelince çamur atmak, gündem değiştirmek sizin çözümsüzlüğünüz, bizim ise asla peşini bırakmayacağımız mücadelemizdir.

Yorumlar (0)