CHP’li Bülbül: Şiddet Failleri Hukuksuzluktan Cesaret Alıyor

CHP Aydın Milletvekili Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Vekil Haberleri 26.11.2021, 09:26
CHP’li Bülbül: Şiddet Failleri Hukuksuzluktan Cesaret Alıyor

Torba yasalar ile getirilen sözde yargı reformlarının kadına yönelik şiddeti önlemediğini aksine uygulamadaki aksaklıklar nedeniyle şiddetin arttığını belirten Bülbül şunları söyledi:

“Kadına yönelik şiddetin önlenmesi adalet ve eşitlik gibi temel meselelerle doğrudan bağlantılıdır. Ancak AKP, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için bırakın adım atmayı bir gecede tek bir adamın ağzından çıkan sözle, usulsüzce İstanbul Sözleşmesini kaldırmıştır. AKP bu kararla kurdukları eril düzene yağ sürerken; kadınların şiddetle mücadelelerinde bir güvencelerini daha ellerinden almıştır.

Daha dün İstanbul Kadıköy Metrosunda yaşanan erkek şiddeti, bunun yansımasıdır. Şiddet failleri var olan hukuksuzluktan, uygulanmayan kanunlardan, iyi hal indirimlerinden cesaret almaktadır.

Bilgisine sahip olduklarımız kadar; kamuoyuna yansımamış, ev içinde gerçekleştiği için kapalı kapılar ardında kalan yüzbinlerce şiddet olayını engellemek, İstanbul Sözleşmesini yeniden yürürlüğe koymak için mücadeleye devam edeceğiz.”

 

Yorumlar (0)