CHP’li Budak’tan İçişleri Bakanı Soylu’ya Çağrı: “Vurguncu Faruk Fatih Özer’i İğne Deliğinde Olsa Bulun”

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Thodex adlı şirketi aracılığıyla yaklaşık 400 bin kişiyi dolandıran Faruk Fatih Özer’in yakalanıp Türkiye’ye getirilmesinin iktidarın sorumluluğu olduğunu söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya çağrıda bulunan Budak, “İçişleri Bakanlığının şöyle bir görevi var; o şahıs hangi deliğe girdiyse, hangi iğne deliğine girdiyse kulağından tutup Türkiye'ye getirmek boyunlarının borcudur. Bir an önce Türkiye'ye getirilip o 400 bin mağdurun mağduriyetlerinin giderilmesi iktidarın elindedir. Böyle bir vurgun kimsenin yanına kar kalamaz” dedi.

Vekil Haberleri 29.04.2021, 09:01
CHP’li Budak’tan İçişleri Bakanı Soylu’ya Çağrı: “Vurguncu Faruk Fatih Özer’i İğne Deliğinde Olsa Bulun”

TBMM Genel Kurulunda 2 milyar dolarlık kripto para vurgununa değinen ve bundan sonrası için alınması gereken önlemleri dile getiren Budak şunları söyledi:

 "28 yaşında, kim olduğu belli olmayan bir çocuk çıkıyor ‘borsa’ adı altında bir şirket kuruyor bu şirketle paraları topluyor. Bunları yaparken aslında MASAK da görüyor bunu, aslında İçişleri Bakanlığı da görüyor fakat hareket etmiyor. 19 Nisan’da bu çocuk yurt dışına kaçıyor ve geride yaklaşık 400 bin mağdur ile 2 milyar dolar gibi Türkiye'nin tarihinde hiç görülmemiş büyük bir soygundan bırakıyor. Eğer 1,5 yıl önce TBMM’ye getirdiğimiz araştırma komisyonu kurulmuş olsaydı; teknolojik altyapıyla ilgili, hukuki altyapıyla ilgili bir kanuni düzenleme yapılmış olsaydı bugün böylesine bir dolandırıcılıkla karşı karşıya kalmayacaktık. Artık beklenecek hal kalmadı, bir an önce bu yasal boşluğun doldurulması gerekiyor.”

Blokzincir teknolojisinin dünyayı değiştirecek bir teknoloji olduğunu vurgulayan Budak, yapılacak düzenlemenin yasakçı bir zihniyetin dışında, dünya gerçekleriyle uyumlu olması gerektiğini dile getirdi. Dünyada kripto para ile ilgili işlemlerin 2,2 trilyon dolara ulaştığını ifade eden Budak bu nedenle acilen yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Budak, daha sonra şu ifadelere yer verdi:

“Hepimiz siyasetçiyiz, birçok insanla fotoğraf çektirebiliriz fakat sorumluluk noktasında olanlar, özellikle bakanlık koltuğunda oturanlar dikkatle şuna bakmak durumundalar; gelenleri bir kere bilmek durumundalar. Ama şu anda İçişleri Bakanlığının şöyle bir görevi var; o şahıs hangi deliğe girdiyse, hangi iğne deliğine girdiyse kulağından tutup Türkiye'ye getirmek boyunlarının borcudur. Bir an önce Türkiye'ye getirilip o 400 bin mağdurun mağduriyetlerinin giderilmesi iktidarın elindedir.”

 

Yorumlar (0)