banner758

CHP’li Beko’dan Erdoğan’a SGK yanıtı!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu için Sosyal Sigortalar Kurumunu batırdığı yönündeki iftiralarına belgeli olarak cevap verdi.

Vekil Haberleri 15.01.2021, 12:07 15.01.2021, 12:13
CHP’li Beko’dan Erdoğan’a SGK yanıtı!

Kani Beko ''CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğünde gerçekleşen toplam kamu zararı; ki bu dönemde SSK’ya devlet katkısı olmamasına rağmen, 2 Milyar TL’dir. Oysa AKP döneminde, oluşan zarar 428.8 milyardır! Yani AKP’nin ekonomik yönetimindeki zarar; Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu döneminde oluşan zararın en az 200 KATIDIR! Kaldı ki; Genel Başkanımızın döneminde devlet katkısı yoktu ve emeklilik yaşı 65’e çıkmamıştı” ifadelerini kullandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 2003-2019 yılları arasındaki gelir gider tablosunun gerçekleri ortaya koyduğuna dikkat çeken CHP’li Beko, “AKP iktidarı, sosyal güvenlik sisteminin mali açıdan sürdürebilirliğinin sıkıntıda olduğu gerçeğini gizlemeye ve üzerini örtmeye çalışmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan; rakamlarla halka pembe tablo pazarlamaya çalışmakta; yaşanan sorunları ve kendi sorumluluklarını gizlemek için de her seçim döneminde yaptığı gibi önceki gün yine AK Parti 7. Olağan Kırşehir-Kırıkkale-Yozgat-Sivas İl Kongrelerine Canlı Bağlantı ile katıldığı toplantılarda Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu ‘Sosyal Sigortalar Kurumunu batırmış, milletin ve memleketin adına tek bir işe omuz vermemiş birisi’ diyerek eleştirmiştir. Sosyal Güvenlik Kurumunun resmi rakamları yıl yıl aşağıdaki tabloda yer almaktadır ve bu tablo apaçık Kılıçdaroğlunu eleştiren AKP genel başkanını yalanlamaktadır! Hiçbir araştırma yapmadan önüne geleni konuşan her gün ürettikleri yalanlarına devam eden Erdoğan’ın böylelikle gerçek yüzünü halkımız görmüş oluyor!” açıklamalarında bulundu.

Beko, “SGK'nın resmi verilerinde de görülmektedir ki; AKP Hükümetleri döneminde (2003-2020 Ocak-Ekim) SGK’nın gelir- gideri arasındaki dengesizlik kronik hale gelmiş ve parmak hesabı ile toplam 428.8 Milyar TL ‘açık’ oluşmuştur” dedi.

‘AÇIK’ VE ‘KARA DELİKLER’ KAPANMADI, ARTTI!

AKP iktidarının ve Genel Başkanı Erdoğan’ın kendi sorumluluklarını gizlemek için, SGK'yı siyasi malzeme yapmaktan çekinmediğini dile getiren CHP’li Beko eleştirilerine şöyle devam etti:

“Sonuç olarak her ne kadar AKP iktidarı kamuoyuna sosyal sigorta kolları ile ilgili olarak efektif kapsam bakımından gerçekçi olmayan, sanal bir iyilik hali göstermek istese de gerçek durum şudur: Rakamlarla sabit olduğu üzere kriz, dövizdeki artış ve pandemi sonucu olarak yüzlerce işyeri, fabrika kapanmış ve binlerce işçi işten çıkarılmıştır.

SSK’nın tüm taşınır taşınmaz mallarına, gayrimenkullerine el konularak geçtikleri ve kamuoyuna o dönem ‘açık’ ve ‘kara delik’leri kapatıyoruz, devrim yaptık diye sundukları sosyal güvenlik sisteminin geçmişten daha fazla ‘açıkla’ yönetildiği görülmektedir.

Sistemi bu hale getiren AKP iktidarı ve Genel Başkanı Erdoğan kendi sorumluluklarını gizlemek için, SGK'yı siyasi malzeme yapmakta ve sıkıştığında -SSK’yı Kılıçdaroğlu batırdı- diyerek hızla su alarak batmaya doğru gitmekte olan Sosyal Güvenlik Kurumunun üzerini örtmeye çalışmaktadır.

Genel Başkanımızın görev yaptığı yıllarda SSK 2 milyar TL ‘’açık’’ vermiştir. AKP iktidarları döneminde 428.8 Milyar TL ‘’açık’’ vermiştir. Ekonomiden anladığını iddia eden Erdoğan’a soruyorum 2 mi büyük 428 mi?

Sosyal güvenlik kurumunun gelir gider dengelerinde önemli bozulma nedenleri olan işsizliği, kayıt dışı çalışmayı, prim afları, ucuz iş gücü, kaçak işçilik, çocuk işçiliğin doğal hale getirilmesini görmezden gelen hükümet siyasi sorumluluğunu gizlemeye çalışmaktadır.”

Yorumlar (0)